Abone Ol

LGS Sınavı için 5 kritik Öneri

Yarın yapılacak ve toplam 90 soru sorulacak LGS sınavının sonuçları 30 Haziran’da açıklanacak

LGS Sınavı için 5 kritik Öneri

Hürriyet yazarı Nuran Çakmakçı, yarın LGS’ye girecek öğrenciler için atılacak son 5 önemli adımı derledi.

Yarın sabah 09.30’da başlayacak ilk oturumda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek. 11.30’da başlayacak ikinci oturumda matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin bu soruları yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak. Toplam 90 soru sorulacak sınavın sonuçları 30 Haziran’da açıklanacak.

LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavdan alınacak puan hem devlet liselerinde hem de özel okullara kabulde kullanılacak.

Çakmakçı’nın bugünkü köşesinde LGS’ye girecekler için sıraladığı 5 önemli adım şöyle:

1-Kısa yürüyüşler, hafif yemek.

Parkta kısa bir yürüyüş, akşam hafif bir yemek, ne geç ne de erken yatağa girme, güzel bir duş her zaman işe yarar. Bu akşam sınavdan, başarıdan, sorulardan, testlerden pek konuşmayın. Yağlı, acılı, rahatsız edebilecek yemeklerden uzak durun.

2-Rahat kıyafetler seçin.

Yanınıza çanta vesaire almayın. Etiketi çıkarılmış su almayı unutmayın. Sıcak havadan etkilenmemek için de pamuklu rahat kıyafetleri tercih etmekte yarar var.

3-Aday kimi isterse onunla sınava gitsin.

Bazen anne baba ve kardeş ya da büyükler sınava giderken adaya eşlik etmek ister. Oysa aday sınava giderken anne ya da babadan birini tercih edebilir. Onun isteğine saygı duyun. Daha sakin bir ebeveyn, bu yolculukta onu rahatlatabilir.

4-Her testi iyi değerlendirin.

Sınava en iyi olduğunuz alandan başlayın. Dikkatiniz dağıldığında gözlerinizi kapatın, derin nefes alın ve kaldığınız yerden devam edin.

5-Zamanı iyi kullanın.

Bilmediğiniz ya da yapamadığınız soruya takılıp kalmayın. Cevabından emin olmadığınız sorulara geri dönmek için kendinize zaman bırakın.