Abone Ol

Laiklik karşıtları Cumhur İttifakı'nda birleşiyor: Gerici tehlike büyüyor

İktidarda kalabilmek için “ittifakı genişletmek” isteyen AKP, Hizbullah terör örgütüyle bağlantılı HÜDA PAR’la masaya oturdu. Yeniden Refah Partisi’yle “kadınları koruyan yasa üzerinden pazarlık” yapıldı. Şimdi de AKP döneminde güç kazanan Menzil’den, “Cumhur İttifakı’nı destekliyoruz” açıklaması geldi.

Laiklik karşıtları Cumhur İttifakı'nda birleşiyor: Gerici tehlike büyüyor

İktidarda kalabilmek için Hizbullah terör örgütüyle bağlantılı HÜDA PAR’la masaya oturan AKP’ye bir destek de AKP’yle güç kazanan Menzil cemaatinden geldi. Menzil ile ilişkili vakıflar, “Cumhur İttifakı’nı destekliyoruz” açıklaması yaptı.

Depremzede çocukların köylerine alındığı belirtilen Menzil’in 4 kuruluşu, ortak açıklamayla Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı aldı. Semerkand Vakfı, Beşir Derneği, TÜMSİAD ve GENÇKON tarafından yapılan açıklamada, “İstikrara ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Seçimlerde Cumhur İttifakı’nı destekliyoruz” denildi. 

‘KAYNAKLAR PEŞKEŞ ÇEKİLDİ’

Açıklamayı değerlendiren ilahiyatçı Prof. Dr. Şahin Filiz, “‘Domuz bağcı’ Hizbullah uzantısı HÜDA PAR ile Menzil tarikatı, ardı ardına destek beyanlarıyla, dün iktidardan aldıkları karşılığında diyet ödeme sırasına geçti” dedi.

 Filiz, “Atatürk olmak üzere üniter devlet yapısını, laikliği, sosyal hukuk devletini ve anayasanın ilk dört maddesini ortadan kaldıracaklarını dile getirmelerine rağmen hükümetin neden bu şaibeli yapıyı Cumhur İttifakı’na dahil ettiğine şaşırmıyoruz” açıklaması yaptı. 

‘PAZARLIK MASALARI KURULMUŞ’

“Kayırmacılık/müşteri siyaseti” kavramına işaret eden siyaset bilimci Dr. Çağlar Ezikoğlu, “Tarikatlar, AKP iktidarına destek vererek karşılığında kamuda ciddi bir kadrolaşma imkânı sağladı” diye konuştu.

 HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi’yle ittifak görüşmelerine değinen Ezikoğlu, “Pazarlık masasında Türkiye’yi istedikleri şekilde dönüştürmek istiyorlar. Bu da laik ve Atatürk ilkelerine bağlı Cumhuriyetimiz için büyük bir tehdit” ifadelerini kullandı.

‘KARANLIĞI YIRTACAĞIZ’

Emekli müftü Gani Aşık da Menzil’e bağlı kuruluşların açıklamasının şaşırtıcı olmadığını söyledi. Aşık, “İktidarın önde gelen aktörleri, sözü edilen tarikat ve cemaatlerin sadık müritleri. Cumhuriyeti ona ruh veren devrimleri ve tüm çağdaş kurumları yanında Anıtkabir’e dozer sokarak ‘reklam arası’ dedikleri 1923-2023 arası altın dönem üzerine ‘Vahhabi’ şalı çekerek ‘davalarını’ mutlu sona ulaştırmak istiyorlar. 14 Mayıs’ta ya koyu karanlığı şafak aydınlığı ile yırtacağız ya da bizi bekleyen büyük belalarla boğuşmaya hazırlıklı olacağız” dedi.