Abone Ol

Kulis: Erdoğan 15 Temmuz'da Erken Seçim Kararını Açıklayacak

Erdoğan’ın erken seçim çağrısı yapmaya hazırlandığı iddia edildi. Daha önce AKP saflarında yer alan, şimdi ise altılı masada bulunan partilerden birinin üst düzeyde görev alan bir isim, böylesi bir plandan haberdar olduklarını ve planın altılı masanın liderleriyle de paylaşıldığı bilgisini verdi.

Kulis: Erdoğan 15 Temmuz'da Erken Seçim Kararını Açıklayacak

Artı Gerçek'ten Hayri Demir'in haberine göre, Ankara kulislerinde konuşulan senaryoda; Erdoğan 15 Temmuz’da yani darbe girişiminin yıldönümünde erken seçim açıklaması yapacak. Fakat Erdoğan’ın seçim kararını alınmasını Meclis’e bırakacak.

Muhalefet Erdoğan'a "hayır" demeyecek

Demir'in haberinde şu ifadelere yer verildi: "Meclis’in seçim kararı alması içinse 360 milletvekilinin oyu gerekiyor. AKP ve MHP’nin sandalye sayısı bugün itibariyle 333. Bu durumda erken seçim çağrısını sürekli yenileyen muhalefetin de Erdoğan’ın çıkışına “hayır” demeyeceği ve Meclis’ten seçim kararı almasına destek vereceği ifade ediliyor."

Söz konusu senaryo, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönüş” çalışması yürüten altı partinin kulislerinde de yoğunca dillendiriliyor. Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Erdoğan’ın böylesi bir çıkış yapma ihtimali partilerin ilgili kurullarında ele alındı.

Eylül - Ekim arası erken seçim kararı alınabilir 

Buna göre, Eylül ikinci yarısı ya da Ekim ayının ilk yarısına denk gelecek şekilde seçim kararı alınabilir. Erdoğan’ın seçim kararı almasının en önemli nedenlerinden birinin ekonomideki kötü gidişat gösteriliyor.

Altılı masanın henüz ilk tur görüşmelerini bile tamamlamış olmasıyla birlikte ortak bir aday konusunda uzlaşının sağlanmamış olmasını da Erdoğan lehine çevirmek için böylesi bir çıkış yapabileceğini güçlendiriyor.

Öte yandan geçmişte AKP’de üst düzey görevlerde bulunmuş ancak şimdi altılı masada yer alan bir partinin yönetiminde yer alan bir partili, bu plandan haberdar olduklarını ve planın altılı masanın liderleriyle paylaşıldığını, her olasılığa göre karşı planlarını hayata geçireceklerini ifade etti.

Erdoğan’ın seçim kararı açıklayacağı yönündeki bu bilgiler gündemdeyken, dün il başkanları toplantısında yaptığı açıklama da dikkat çekti. Erdoğan, toplantıda il başkanlarına "yarın seçim olacakmış gibi hızlı ve titiz" çalışmaları için talimat verdi.