Abone Ol

Kulis: CHP MYK'ya Muharrem İnce ayarı mı?

Medyafaresi.com Kulis Haber- CHP Kulislerinde, Merkez Yönetim Kurulu (MYK)’nın şekillenmesinde Muharrem İnce’nin yeni parti kurma hazırlıklarının da göz önüne alınabileceği ifade ediliyor.

Kulis: CHP MYK'ya Muharrem İnce ayarı mı?

CHP’nin 25-26 Temmuz’da yapılan 37. Kurultayı’ndan sonra ilk Parti Meclisi (PM) toplantısı 8 Ağustos tarihinde yapılacak. Bu toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, A takımını açıklayacak.

Buna göre, listenin bir denge hassasiyeti ile hazırlanacağı da gelen kulisler arasında. CHP'den ihraç edilmek istendiği bir dönemden Genel Başkanın Kurultay listesini delerek PM’ye giren Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un, eski vekiller Gökhan Günaydın ve Hakkı Süha Okay’ın parti yönetiminde yer alabileceği konuşuluyor.

Hülya Karabağlı / Medyafaresi.com

CHP kulislerinde, yeni parti kuracağı iddialarıyla gündeme oturan eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin, partinin yeni ‘A takımı’ belirlenmesinde olası etkisini konuşuyor.

Bu nedenle, dengelerin korunacağı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) listesi olacağına dikkat çekiliyor. Buna göre, 37. Kurultay’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesini delerek Parti Meclisi’ne (PM)’ye giren Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un, eski vekiller Gökhan Günaydın ve Hakkı Süha Okay’ın MYK’da yer alabilecekleri ifade ediliyor.

CHP’nin yeni Yeni MYK’sında kimlerin yer alabileceğine ilişkin kulislere göre, Selin Sayek Böke, Bülent Tezcan ve Ali Öztunç’un adı konuşuluyor. Yeniden görev verilmesine kesin diye bakılan isimler arasında, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun, Bülent Kuşoğlu, Muharrem Erkek, Onursal Adıgüzel, Gamze İlgezdi yer alıyor.

25-26 Temmuz’da 37’nci Olağan Kurultayı’nı yapan CHP’nin yeni yönetimi, hafta sonu yapılacak Parti Meclisi toplantısının ardından belirlenecek. İlk Parti Meclisi (PM) toplantısı 8 Ağustos tarihinde yapılacak. Bu toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, A takımını açıklayacak.

İnce’nin parti kurma hazırlıkları

Kulislerde, eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin parti kurma hazırlıklarına ilişkin çok sayıda yorumlar dikkat çekiyor. Ancak, İnce’nin parti kurmayla ilgili bir fikir aşamasında olduğu şu anda somut bir adım atılmadığı anlatılıyor.

Parti kurmaya ilişkin haberlerin ardından 81 ilden büyük bir ilgiye uğradığı belirtilen Muharrem İnce’ye destek veren çok sayıda eski milletvekili var.

Yeni parti kuracağı iddiaları üzerine pazar günü sosyal medya hesabından “Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım” mesajını paylaşarak, kapıyı aralık bırakan Muharrem İnce, bu kez yakınındaki bir siyasetçi aracılığıyla bazı gazetecilere görüşlerini iletti.