Abone Ol

Kulis: AKP, Ayrılmak İsteyenleri Dosyalarla Durduracak!

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, kaleme aldığı yeni yazsıında AKP'li bir isimin iddialarını aktardı.

AKP, Ayrılmak İsteyenleri Dosyalarla Durduracak!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşesinde, AK Parti kadrolarında 9 sene boyunca görev yapan bir isimle konuştuğunu aktardı. Söz konusu o ismin, Erdoğan’ı çok yakından tanıyan bir siyasetçi olduğunu da belirten Pehlivan, AK Parti'nin planlarına dair çarpıcı iddialarda bulundu ve “AKP'den ayrılmak isteyenleri dosyalarla durduracaklar” dediğini aktardı.

DIŞ POLİTİKADAKİ HAMLELER

Erdoğan ve AK Parti'nin dış politikada yaptığı tartışmalı hamleleri kendi kitlesine nasıl aktaracağını anlatan isim şunları söyledi: “Dış politikadaki hamlelerini kendi kitlesine ‘Dünyaya nizamat veren ülkeyiz, düşmanlık olmaz’ diye sunacaklar. İçeride ise güvenlikçi baskı politikalarını artıracaklar. Bana kalırsa bazı muhalif parti yöneticilerine ‘FETÖ’ ve ‘ajanlık’ suçlamalarıyla operasyon yapmayı da düşünebilirler.”

AK PARTİ’DEN AYRILMAK İSTEYENLERE DOSYALI TEHDİT

AK Parti’den ayrılmak isteyenlere haklarındaki dosyaların sunulacağını söyleyen isim, şu ifadeleri kullandı: “Kendi kadrolarında olup ayrılmayı isteyenleri ise haklarındaki dosyalarla durdurmaya çalışacaklar. Bu fişleme yoluyla korkutarak içerideki çatlakların büyümesini engellemeyi planlıyorlar. Ve tüm bunlar yaşanırken, yani demokrasi ile hukuk rafa kaldırılırken çağdaş dünya ile de bağların zayıflamasını arzuluyorlar. Böylece AİHM gibi denetim mekanizmalarını devre dışı bırakacaklar.”

Yazının tamamı için tıklayın!