Abone Ol

Kötü Bir Salgın! Tarhan Koleji Öğrencileri de Nazi Selamı Vermiş

Geçtiğimiz hafta önce Üsküdar Amerikan Lisesi daha sonra ise Hisar Lisesi‘nde gerçekeleşen ve Nazi sempatizanlığı içeren hareketler üzerine yaşanan endişelere bir yenisi daha eklendi.

Kötü Bir Salgın! Tarhan Koleji Öğrencileri de Nazi Selamı Vermiş

Avlaremoz’un haberine göre 21 Aralık 2022 günü Tarhan Koleji 7. sınıf öğrencilerinin İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne gerçekleştirdiği gezide öğrencilerin müzenin girişindeki merdivenlerde Nazi selamı verirken hatıra fotoğrafı çektiği ortaya çıktı. Okul yönetimi ile iletişime geçen vatandaşlar şikayette bulunduğunu ancak okuldan bir dönüş alamadığını belirttiler.

Orta okul ve lise müfredatlarında halihazırda Holokost’un tüm öğrencilere aktarılabileceği çağdaş dünya tarihi veya benzeri bir ders veya konu bulunmuyor.

Gençler arasında yükselen ve görünürlüğü gitgide artan Nazi sempatizanlığı, Holokost bilinçsizliği ve antisemitizm ile mücadele için Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm kurumların acilen harekete geçmesi, bireysel soruşturmalarla yetinilmemesi ve tüm okulların müfredatına dahil edilecek samimi ve kapsayıcı eğitimler oluşturulması gerekiyor.