Abone Ol

Koronavirüsten ölen ilk Türk Eczacı İhsan Giray mı? Flaş açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden ilk Türk vatandaşının 89 yaşındaki bir kişi olduğunu açıkladı. O kişinin Beyoğlu'ndaki Melis Eczanesi sahibi İhsan Giray olduğu iddia edildi. Ancak yakınları iddiayı yalanladı.

Koronavirüsten ölen ilk Türk Eczacı İhsan Giray mı? Flaş açıklama

Sosyal medyada yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle ölen kişi olduğu iddia edilen eczacı İhsan Giray toprağa verildi. Giray’ın yakınları iddiaları yalanladı, cenaze törenine katılanların maske ve eldiven taktığı görüldü.

Sosyal medyadaki iddiaları duyan bazı vatandaşların ise Giray’ın eczanesinin önüne gelerek fotoğraf çekmesi dikkat çekti. Dün gece saatlerinde Sağlık Bakanı Koca, 89 yaşında corona virüsten hayatını kaybeden ilk vakayı açıklamıştı, Giray'ın ise 90 yaşında olduğu göz önünde bulundurularak haber yalanlandı.

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden o ilk kişinin Beyoğlu'ndaki Melis Eczanesi'nin sahibi İhsan Giray (89) olduğu iddia edildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "Koronavirüs salgınında yaşamını yitiren ilk vatandaşımız eczacı bir meslek büyüğümüz" paylaşımı yaptı.

Eşi de pozitif çıktı, kalfa hastanede

CHP'nin son İstanbul kongresinde İl Başkanlığı'na adaylığını koyan Nurhan Çetinkaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Değerli Arkadaşlar.. Virüsten vefat eden kişi Beyoğlu Melis Eczanesi Sahibi İhsan bey... Eşinde de pozitif çıktı. Çin'li birisiyle temasta bulunan eczanenin kalfası da hastanede yatıyor." paylaşımı yaptı.

İstanbul Eczacılar Odası da yayınladığı açıklamada, "Meslektaşımız Ecz. İhsan Giray (Melis Eczanesi / Beyoğlu) vefat etmiştir. Cenazesi 18 Mart Çarşamba günü saat 12.00'de Zincirlikuyu Camii'nden kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecektir." bilgisi verdi.

YAKINLARI "YENİ TİP KORONA VİRÜSTEN ÖLDÜ" İDDİALARINI YALANLADI

Eczacı Giray’ın cenaze törenine katılan yakınları sosyal medyada çıkan haberleri yalanladı. Yakınları Giray’ın zatürreden öldüğünü ve ölümünün yeni tip korona virüs ile bir ilgisinin olmadığını belirtti.

Giray’ın yakını olduğunu söyleyen Mecit isimli şahıs, "Yakınım hakkında internette çıkan haberler tamamen yalan. Sadece denk gelmesi. Yaşı da tutmuyor zaten Bakanın açıkladığı yaş 89, rahmetli 90 yaşındaydı. Bu zamanlarda herkesi sorumluluk sahibi olmaya çağırıyorum. Ölüm sebebi zatürre, 8 gün yattı. İnternette yayınlanan haber asparagas. 90 yaşında denk gelmiş, sadece eczacı. Yalan haber" dedi.

ECZANENİN ÖNÜNDE FOTOĞRAF ÇEKEN VATANDAŞLAR DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan, sosyal medyadaki iddiaları duyan bazı vatandaşlar Giray’ın Beyoğlu’ndaki eczanesinin önüne gelerek fotoğraf çekti. Giray’ı yıllardır tanıdığını söyleyen esnaf arkadaşı, "Çok iyi insandı ben tanıyordum. Yalan söylüyorlar korona virüsten ölmedi" şeklinde konuştu.

iha