Abone Ol

Koronavirüs Marvel'e 10 yıllık geleneğini bozdurdu

Marvel koronavirüs nedeniyle Iron Man 2’den bu yana sürdürdüğü 10 yıllık geleneğini bozdu.

Koronavirüs Marvel'e 10 yıllık geleneğini bozdurdu

Koronavirüs salgını, Marvel Sinematik Evreni’nin Iron Man 2’den bu yana sürdürdüğü 10 yıllık bir geleneğini bozmasına neden oldu.

Salgın nedeniyle dünya genelinde sinema salonlarının kapanmasının ardından yapım şirketleri de potansiyel gişe rekortmeni filmlerinin gösterim tarihini erteledi.

Avengers yıldızı koronavirüs yorumları nedeniyle Marvel evreninden atılabilir
Black Widow’un yeni fragmanı Natasha Romanoff’un gizemli geçmişinden ipuçları veriyor

Kuşkusuz bu işten en büyük darbeyi alanlardan biri Marvel oldu. Marvel Sinematik Evreni’ndeki tüm filmlerin birbirleriyle bağlantılı olduğu düşünüldüğünde Marvel’in işinin ne kadar zor olduğu anlaşılıyor.

Örnek vermek gerekirse, MGM, yeni Bond filmi Ölmek İçin Zaman Yok’un (No Time To Die) gösterim tarihini rahatlıkla kasıma erteleyebilir ancak Marvel’in Black Widow’un vizyon tarihini ertelemesi 4. Evreni planlarında değişiklik yapması anlamına geliyor.

Screen Rant’ta yer alan habere göre son olarak Black Widow’un gösterim tarihinin kasıma ertelenmesiyle Marvel Sinematik Evreni 10 yıllık bir geleneğini de bozmuş oldu.

Bu sene için izleyicileri tek bir Marvel Studios filmi bekliyor. Bu durumla en son 2010’da karşılaşılmıştı. Marvel 2010’da yalnızca Iron Man 2’yi gösterime sokmuştu. Tesadüf eseri Iron Man 2, Natasha Romanoff’un (Scarlett Johansson) içeren ilk Marvel Sinematik Evreni yapımı.

Marvel, Iron Man serisinin gösterdiği ilgiyle 2011’de, Thor ve İlk Yenilmez: Kaptan Amerika (Captain America: The First Avenger) olmak üzere iki film gösterime sokmuştu.

Stüdyo ardından iki film geleneğini sürdürmüş ve 2017’de bu sayıyı üçe çıkarmıştı.