Abone Ol

Konsomatrislerin sarhoş ettiği müşterilere...

ADANA'da çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında 1 polis memurunun da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Bar işleten çete üyelerinin yönlendirmesiyle, konsomatrislerin ilgilendiği müşterileri sarhoş edip yüksek miktarda hesap...

Konsomatrislerin sarhoş ettiği müşterilere...

Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, elebaşılığını Hıdır Doğan'ın yaptığı çıkar amaçlı suç örgütünü takibe aldı. Yaklaşık 7 ay süren çalışmada çetenin 'çek- senet tahsilatı, zorla senet imzalatmak, silahla yaralama ve tehdit' olaylarını gerçekleştirdiğini belirleyen polis Adana, İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa'da 24 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptı.

14 GÖZALTI
Çete  elebaşı Hacı Doğan ile barda çıkan kavgada sol bacağından tabancayla vurulup yaralanan Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ramazan Alpaslan'ın da aralarında bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, işyeri ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda 4 tabanca, 206 tabanca fişeği, 5 av tüfeği fişeği, 8 flash bellek, 7 bilgisayar, 1 hardisk, 28 bin TL tutarında 2 çek, 43 bin 500 TL tutarında 5 senet, 5 borç- alacak  defteri, başkasının adına düzenlenmiş 2 kimlik ve kimlik fotokopisi, 107 CD ile 1 bıçak ele geçirildi. Borç- alacak kayıtlarının tutulduğu belirlenen defterler incelenmek üzere vergi müfettişlerine teslim edildi.
POLİS MEMURU TAHSİLAT YAPIYORMUŞ
Adana'nın Reşatbey, Yenibaraj ve Beyazevler mahallelerinde 3 ayrı bar işletmeciliği yapan çetenin yönlendirmesiyle, buralarda çalışan konsomatrislerin ilgilendiği müşterileri sarhoş ettiği, ardından yüklü miktarda hesap çıkartıp, ödeyemeyenlere senet imzalattıkları belirlendi. Ayrıca konsomatris kadınları da borçlandırıp zorla çalıştırdıkları anlaşıldı. Çete üyesi olarak gözaltına alınan polis memuru Ramazan Alpaslan'ın ise tahsilat işlerini yaptığı ileri sürüldü.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından çete üyeleri adliyeye sevk edildi. Kavgada yaralandığı için sol bacağı alçıda olan polis memuru Ramazan Alpaslan meslektaşlarının desteğiyle götürüldü.