Abone Ol

Konsensus Araştırma: İmamoğlu Yıldırım tartışması yüzde 3'lük oy oranına etki edebilir

Hürriyet yazarı Selvi, anket şirketlerinin adayların tartışmasının ardından yeni bir anket yapabileceğini söyledi.

İmamoğlu Yıldırım tartışması yüzde 3'lük oy oranına etki edebilir

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 16 Haziran’da mazbatası elinden alınan CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP’nin İBB adayı Binali Yıldırım’ın çıkacağı tartışmanın ardından anket şirketleri tarafından yeni bir anket yapılmasının planlandığını söyledi.

Selvi, Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı’nın tartışmanın yüzde 3’lük oy oranına etki edeceği görüşünde olduğunu aktardı.

Selvi, yazısında, “O nedenle adaylara Amerikan başkanlarının tartışmalarını izleyip geçmişte bu tür tartışmaları yönetmiş olan televizyoncuların deneyimlerinden yararlanmalarını öneririm. Çünkü bunlar şampiyonluk maçına benzer.

Kim vatandaşa daha çok güven vermeyi başarırsa, kim daha sakin ve saygılı olursa, kim rakibini zor durumda bırakacak hamle yapmayı başarırsa, stüdyodan İstanbul Belediye Başkanı olarak çıkabilir. 

Murat Sarı, 1994 seçimlerinde yapılan açık oturumların Erdoğan’a kazandırdığının tespit edildiğini anlattı. “TV’deki tartışma programından önce Erdoğan, yüzde 22 seviyesinde çıkıyordu. Ancak yayındaki başarısı ona 3 puan kazandırdı. Yüzde 25’le seçimi kazandı” ifadelerini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın