Abone Ol

Genç kadına hakaret eden yaşlı komşusuna mahkemeden şok ceza

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, komşusu 30 yaşındaki Derya A.'ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan 59 yaşındaki Cezmi B., 75 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Genç kadına hakaret eden yaşlı komşusuna mahkemeden şok ceza

Turgutreis Mahallesi, Akçam Mevkisi'ndeki, iki katlı dört bloklu bir sitede oturan emekli Cezmi A. B. geçen yıl markette kasiyer olan komşusu Derya A.'ya iddiaya göre hakaretler ederek "Burada yaşayamazsınız" dedi. Genç kadının şikayeti üzerine  Cezmi A. B. hakkında Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2 yıla kadar  hapis istemiyle dava açıldı.

Davanın karar duruşmasında taraflar avukatlarıyla hazır bulundu. Gergin başlayan ve tarafların tartışmasıyla geçen duruşmada hakim, Cezmi A.B.'yi 75 gün hapis cezasına çarptırdı ve günlüğü 20 liradan 1500 lira para cezasına çevirdi.


Genç kadına hakaret eden yaşlı komşusuna mahkemeden şok ceza - Resim: 1

Duruşma çıkışı Cezmi A. B. cezayı hak etmediğini belirterek, "Bahçede yaptıkları işlerde çok dağınık çalışıyorlardı. Eşiyle kendisini uyardım, beni dinlemediler. Bu cezayı hak ettiğimi düşünmüyorum. Ancak, sonuçta adalet bir karar vermiş, uymak zorundayız" dedi.


Genç kadına hakaret eden yaşlı komşusuna mahkemeden şok ceza - Resim: 2

Derya A., "Her gün karşılaşıyoruz. Babam yaşında olduğu için önce günlerce haftalarca hakaretlerine ve kötü sözlerine maruz kalmama rağmen cevap vermedim. Hakaretleri devam edince dava açmak zorunda kaldım. Yetmedi, mahkemede de bu hakaretlerini tekrarladı ve üzerime yürüdü.


Genç kadına hakaret eden yaşlı komşusuna mahkemeden şok ceza - Resim: 3

Umarım mahkemenin kararı sadece bu kişiye değil birbirleri ile saygı çerçevesinde konuşmayan insanlara da ders olur" diye konuştu.