Abone Ol

Kolin İnşaat, 3 yıl Önce Aldığı ihale İçin 200 Milyon Euro Fark İstedi

Türkiye’de en çok kamu ihalesi alan şirketlerden Kolin İnşaat’ın, Ulaştırma Bakanlığı’ndan 200 milyon Euro daha talep ettiği öne sürüldü

Kolin İnşaat, 3 yıl Önce Aldığı ihale İçin 200 Milyon Euro Fark İstedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Mali İşbirliği çerçevesinde “en büyük altyapı projesi” olarak duyurduğu TCDD Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesinin, Çerkezköy-Kapıkule Kesimi için 2019’da davet yöntemiyle pazarlık usulü ihaleye çıktı. Bakanlığın, AB Yatırımları Dairesi’nin hibeli olarak açtığı altyapı ve üstyapı yapım sözleşmesi, en çok kamu ihalesi alan beş şirketten biri olan Kolin İnşaat ile 523 milyon 899 bin 700 Euro bedelle imzalandı. 

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, “anahtar teslim” garantisi verilen inşaat sürecinde Kolin İnşaat, yapımı devam ettirmek için dolar/Euro paritesindeki değişimi öne sürerek 200 milyon Euro daha talep etti. 

YETKİSİ BULUNMUYOR
Ayrıca, şirketin bakanlıktan ön hakediş bedeli talep ettiği de öne sürüldü. Sözleşmenin şartnamesine göre, şirketin fiyat fark talep etme yetkisi yok. Kolin İnşaat ile Bakanlık arasında sözleşmenin imzalandığı 2019’un mayıs ayında Euro 6.85 TL civarında işlem görüyordu. Euro, bugünlerde ise 18 TL civarında.