Abone Ol

Koç Grubu İnan Kıraç ve evlatlık kızı İpek Kıraç'ın Miras Davasıyla Çalkalanıyor

Farklı sektörde faaliyet gösteren şirketlerde 120 bin kişiyi istihdam eden ve 204 milyar liralık piyasa değerine sahip Koç Holding miras davası ile çalkalanıyor.

Koç Grubu İnan Kıraç ve evlatlık kızı İpek Kıraç'ın Miras Davasıyla Çalkalanıyor

Türkiye’nin en büyük holdingi Koç’ta miras kavgası mahkemeye uzandı. İşadamı İnan Kıraç, 2020 yılında hayatını kaybeden eşi Suna Kıraç’ın (Koç Holding kurucusu Vehbi Koç’un kızı) mirası için dava açtı.

Kıraç, Suna Kıraç’ın vasiyetnamesi ile evlatlık edindiği kızı İpek Kıraç’a intikal eden Temel Ticaret ve Yatırım AŞ’nin yüzde 20,13’lük payına tedbir konulmasını talep etti.

Tamamı İpek Kıraç’ın mülkiyetine geçen hisse senetlerinin Medeni Kanun uyarınca yüzde 25’inin İnan Kıraç namına tescil edilmesi de bir diğer talep.

İstanbul Anadolu Adliyesi 14’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada, hâkim tedbir talebini kabul etti. Nihaî karar Koç Holding’in altı büyük ortağından birinin kim olacağını da belirleyecek.

VEHBİ KOÇ’UN DÖRT ÇOCUĞUNDAN BİRİYDİ

1967’de İnan Kıraç ile evlenen Suna Kıraç, 2000 yılında ALS hastalığına yakalandı. Rahatsızlığının ilk yıllarında holdingdeki görevlerini sürdüren Kıraç hastalığının ağırlaşmasıyla aktif iş hayatından çekildi ve evinde tedavi görmeye başladı. Suna Kıraç 15 Eylül 2020’de 79 yaşında hayatını kaybetti.