Abone Ol

Kızları çırılçıplak soyup kokladıktan sonra..

IŞİD'in tutsak ettiği Yezidi genç kızlardan biri, kendisi ile kız kardeşinin bakire müzayedesinde satıldıktan sonra cihatçılar tarafından nasıl tecavüze uğradığını anlattı.

Kızları çırılçıplak soyup kokladıktan sonra..

Hamile kalan genç kız, cihatçılardan birinin bebeğini taşıdığını söyledi.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Irak'ın Şengal şehrinde Ağustos ayında yapılan IŞİD baskınında kaçırılan genç kız ilk olarak Musul'a getirildi. Buradan IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka'ya getirilen genç kız, diğer kız ve kadınlarla birlikte detaylı bir bekaret kontrolünden geçirildi. Bakire kızlar 40 adamın olduğu bir odaya alındı. Tek tek dizilen kızların arasında, adamlar tek tek işaret ederek istedikleri kızları seçti.

17 yaşındaki Yezidi kız, 10 yaşındaki kız kardeşi ve diğer başka iki kız Çeçenistanlı Al-Russiyah isimli militan tarafından alındı. Genç kız asıl işkencenin bugünden sonra başladığını söyledi.

ÇEÇEN MİLİTANIN İŞKENCE EVİ

Her sabah kızları çırılçıplak soyup koklayan Al-Russiyah, o gün hangi kızla seks yapmak istediğine karar veriyordu. Militan kendisine istediği kızı seçtikten sonra kalan kızları korumalar paylaşıyordu. Genç kız, korumaların kızlara çok sert davrandığını, bu yüzden Çeçen militan tarafından seçilmenin genç kızlar üzerinden bir rahatlama yaşattığını, çünkü Çeçen militanın kızları korumalarından 'daha az dövdüğünü' anlattı.

TECAVÜZ EDERKEN KUR'AN OKUTTULAR

Direnmenin çaresiz olduğunu anlatan genç kız kaçabilecekleri hiçbir yer olmadığını, bir seferinde Al-Russiyah'ın adamlarından birinin bacağından aşağı kaynar su döktüğünü anlattı. Genç kız tecavüze uğrarken kendisinin Kuran'dan parçalar okumaya zorlandığını, eğer dediklerini yapmazsa da kırbaçlandığını söyledi.

Genç kız: "Hiçbir şey hissetmedim. Kendimi uyuşmuş hissediyordum, bitmesini istiyordum. Kendimi öldürmek istiyordum. Yemek pişirmeye, temizlik yapmaya, onlar bize ne söylerse onu yapmaya zorlanıyorduk. Kurallara uymak zorundaydık. Bazen dans etmek, bazen şarkı söylemek zorunda kaldık."

IŞİD'DEN KAÇMAYA KORKTULAR

9 ay sonunda kaçma fırsatı doğdu. Nisan ayında Al-Russiyah ve korumaları Kürt savaşçılar tarafından öldürülünce, genç kızlar kaçtı. Bazı kızların IŞİD'e kaçtığı belirtildi, çünkü militanların yakaladıkları kızların bacaklarını kestiği iddia ediliyordu.

YEZİDİ TOPLUM TECAVÜZE UĞRAYANLARI KABUL ETMİYOR

Genç kız hayatının normale dönmediğini çünkü erkek egemen bir toplum olan Yezidilerin, en üst düzey dini lider emretmesine rağmen, ailelerin kızları 'kirletilmiş' olarak görüp kabul etmediğini söyledi.

Amcasının IŞİD'lilerin tecavüzüne uğradıysa kendisini öldürmekle tehdit ettiğini söyleyen Yezidi kız, Al-Russiyah'tan 3 aylık hamile olduğunu ve hamileliği bitirmeye hazırlandığını anlattı.