Abone Ol

Kiralık Aşk'ın Koriş'i: Başkalarına varoş diyerek bu hayat geçmez

Televizyonda reyting rekorları kıran ‘Kiralık Aşk’ dizisinde Koray karakterini canlandıran Onur Büyüktopçu, karakterini sağlamlaştıran hayatının gerçeklerini MAG Mayıs sayına anlattı.

Kiralık Aşk'ın Koriş'i: Başkalarına varoş diyerek bu hayat geçmez

Koriş karakteri ile büyük beğeni toplayan ve kısa sürede fenomen haline gelen Onur Büyüktopçu, tüm sıcakkanlılığı ve ego savaşlarına yer vermeksizin sevenlerini karşılıyor. “Geçmişte İngiltere’de okurken geçimimi sağlamak için tuvalet temizlemekten tutun, yaşlı insanların bakımına kadar birçok işte çalıştım” diyen Büyüktopçu, “Mesela garsonluk en önemli mesleklerden biridir. Küçümseyen insanlar var. Halbuki bu egonun sesi. Bunu bıraksalar mutlu olacaklar. Başkalarına varoş diyerek bu hayat geçmez”. Sektörün içinde kendisinin de şahit olduğu şımarıklardan bıkan tiyatrocu, oyuncu, cast direktörü Büyüktopçu, insanların bunu ego savaşlarına dönüştürdüğünü söyledi. “Para ile insan satın alınmamalı, para insanı şımartmamalı, bunları öğrenirsek görgüsüzlük yapmayız” ifadesini kullandı.

“Şimdiki aklım olsa okumaz direk dizi sektörüne atlardım” diyen Büyüktopçu, “Konservatuarda okuyan oyuncuların oyuncuklarını beğenmiyorum. Konservatuarda okuyan birçok arkadaşımda aynı şeyi savunuyor. Hepsi aynı makineden çıkmış gibi, ses tonu, mimikler, tonlamalar, karakterler aynı. Doğallık yok. Tiyatro sahnesinde etkilendiğim ve ağlayarak izlediğim oyuncuyu dizide izlediğimde yapmacıklığı ile rolü iyi canlandıramadığını görüyorum” dedi. Büyüktopçu, dizilerin beğenilmesinde en önemli kriterin ekip ruhu ve doğru oyuncu seçimi olduğunu vurguladı. “Rolün büyüğü küçüğü olmaz. Kiralık Aşk kadrosunda, ana karakterler arasında yer almayan herhangi bir oyuncunun oynayabileceği bir rol olarak yazılan Koriş karakteri, bunun en güzel örneği” diyen Büyüktopçu, Koray karakterinde doğaçlama yaptığını ve herkesin çok sevdiğini söyledi.