Abone Ol

Kim Milyoner Olmak İster'de olay soru: Eski Mısır’da firavun unvanının anlamı nedir?

Kim Milyoner Olmak İster’in 29 Nisan Cumartesi akşamı yayınlanan 671. Bölümünde sorulan bazı sorular ve cevaplarını sizler için derledik.

ATV ekranlarında yarışma severlerle buluşan Kim Milyoner Olmak İster, televizyonlarımızın en popüler bilgi yarışması konumunda.

Başarılı formatı ve dağıttığı büyük para ödülleri sayesinde televizyon izleyicilerinin büyük beğenisini kazanmayı başardı Kim Milyoner Olmak İster. Öyle ki neredeyse 20 yıla yakın süredir yayında Kim Milyoner Olmak İster ve o günden bu yana hala büyük bir beğeni ile takip ediliyor.

Kim Milyoner Olmak İster’in sunuculuğunu ise genç ve sevilen dizi oyuncusu Murat Yıldırım üstleniyor.

Kim Milyoner Olmak İster’in 29 Nisan Cumartesi akşamı yayınlanan 671. Bölümünde sorulan bazı sorular ve cevaplarını sizler için derledik.

Soru: Eski Mısır’da hükümdarlara verilen firavun unvanının anlamı nedir?

Cevap: Büyük ev

Firavun kelimesinin (Unvanının) Anlamı

Eski Mısır Medeniyetinde Güneş tanrısı Ra’nın oğlu olduğuna inanılan hükümdarlara Firavun denirdi. eski Mısır dilinde firavun kelimesi Büyük Ev manasına gelmektedir.

Firavun kelimesi eski Mısır dilinde kelime anlamı olarak Büyük Ev manasına gelse de terim anlamı çok daha kapsamlıdır. Büyük Ev tabiri her şeyi kapsayan, her şeyi içine alan, her şeyin ve herkesin babası, her şeyin yöneticisi anlamlarını ihtiva etmektedir.

Kim Milyoner Olmak İster Milyonluk Soru

Yaklaşık 20 yıldır ekranlardan evlerimize konuk olan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında şimdiye kadar büyük ödülü kazanan bir yarışmacı olmadı. Büyük ödül 1 Milyon TL’yi henüz kazana bir yarışmacı olmadı ama 1 kez Milyon TL’nin kapısından dönüldü.

2 Haziran 2013’te yayınlanan bölüme yarışmacı olarak katılan 22 yaşındaki Şeyma Özin ilk 11 soruya doğru cevap vererek 1 Milyon TL değerindeki 12. soruya cevap vermeye hak kazandı. Galatasaray Üniversitesi Radyo ve Sinema Bölümü öğrencisi olan Özin, 1 Milyon TL’lik büyük ödülü kazanmaya en çok yaklaşan isim oldu.

Şeyma Özin’e yöneltilen 1 Milyon TL değerindeki soru ve cevap şıkları şu şekildeydi:

Heredot’un yazdığı Mısır firavunun dilin köken deneyinde, doğunca çobana verilerek kapatılan, o dahil kimseyle konuşturulmayan çocuğun ilk konuştuğu cümle nedir?

A) Ver  B) Anne C) Ekmek D) Su

Sorunun doğru cevabını bilmeyen Özin, uzun süre soru hakkında fikir yürüterek sonunda A şıkkında karar kıldı. Ama ne yazık ki sorunun doğru cevabı C şıkında yer alan Ekmek’ti. Verdiği yanlış cevap sonrasında gözyaşlarına boğulan Şeyma Özin yarışmadan 125 Bin TL’lik para ödülü ile ayrıldı.