Abone Ol

Kılıçdaroğlu’nun milyon dolar suçlamasına Erdoğan’ın avukatından tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlarından olan Mustafa Doğan İnal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun suçlamalarına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun milyon dolar suçlamasına Erdoğan’ın avukatından tepki

CHP lideri, , 2020 bütçesi ile ilgili TBMM’de yaptığı konuşmada Erdoğan’ın avukatlarıyla ilgili bazı iddiaları ortaya attı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Yargıda çok ciddi bozulmalar var. Ben buradan Adalet Bakanlığı’na buradan açık ve net bir çağrı yapıyorum. Erdoğan’ın avukatlarının mal varlıklarını araştırın. Milyon dolarlarını araştırın. Mahkemeden parayla adam kurtarma var, hakim tayin ediyorlar. Hakimler ve savcıların üzerindeki en etkili kişi onlar. Nasıl olur da bir avukat başsavcıya şu kül tablasını getirir misin der ve başsavcı koşa koşa gidip alıp gelir. Bu mudur düzen, adalet, hak? Biz buna isyan ediyoruz. CHP adına değil. Bu işin bir partiyle işi yok. Bu bir adalet sorunudur. Ama siz sessiz kalıyorsunuz. En azından çok açık bir şey söyleyemiyorsanız bari gidip konuşun, gidip söyleyin.

CHP liderinin bu suçlamalarına ilk tepki Erdoğan’ın avukatlarından Mustafa Doğan İnal oldu.

İnal, sosyal medya hesabında paylaştığı mesajda şunları söyledi:

“Yeterince büyük bir yalan söylerseniz ve bu yalanı sürekli tekrar ederseniz, insanlar sonunda buna inanmaya başlayacaktır.” Kılıçdaroğlu’nun siyasette yaptığı şey tam olarak bu...


Independent Türkçe