Abone Ol

Kılıçdaroğlu'nun kampanyası için 49 milyon TL alan Akan Abdula Türkiye'yi terk etti

CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasının bir kısmını üstlenen Akan Abdula'ya ödenen hizmet bedeli dudak uçuklattı. Abdula seçimin kaybedeni Kılıçdaroğlu'ndan aldığı 49 milyon TL ile yurt dışının yolunu tuttu.

Kılıçdaroğlu'nun kampanyası için 49 milyon TL alan Akan Abdula Türkiye'yi terk etti

Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedeni Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk tur sonunda aldığı yüzde 48.44 oy oranı ile Erdoğan'ın 2 puan gerisine düşmesi sonrası ikinci tur için tanıtımlarında ve söylemlerindeki değişiklik göze çarpmıştı.  Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarısızlığının nedenleri arasında görülen Akan Abdula'nın işine 14 Mayıs gecesi son verdi. Odatv'nin haberine göre; ikinci tur seçim kampanyasından el çektirilen Abdula'nın şimdilerde CHP'den aldığı 48 milyon TL'nin üzerinde bir ödeme alarak yurt dışı yolunu tuttuğu öğrenildi.

HÜRREM ELMASÇI, 'CHP'Yİ ZORLAR' DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu'nun mutfak paylaşımlarının perde arkasını ilk yazan ise Odatv yazarlarından Hürrem Elmasçı olmuştu. Elmasçı “su uyur bu Odatv ekibi uyumaz” diyerek başladığı yazısında işin aslını ayrıntıları ile dökmüştü. "Sayın Kılıçdaroğlu’nun başarılı bu görsel propagandanın perde arkasındaki isim: Akan Abdula… Bir iletişim stratejisti. Şirketinin adı, FutureBright… Genç zeki başarılı reklamcı olarak tanınıyor reklam sektöründe." diyen Elmasçı, FutureBright şirketi ve Akan Abdula'nın  CHP’yi zorlayabileceğini vurgulamıştı.  

KOLUNDA MARTENİÇKA BİLEKLİĞİ İLE YAYINA ÇIKTI

'Sana Söz' sloganın da akıl babası olduğu bilinen Akan Abdula'nın ismi Kemal Kılıçdaroğlu'nun mutfaktan seslenirken koluna taktığı marteniçka bilekliği ile gündeme gelmişti. 74 yaşındaki Kemal Kılıçdaroğu'nun seçim öncesi böyle bir ip bileklik takmasına anlam verilememişti. 'Bu bileklik nereden çıktı' sorusunun yanıtı ise Makedonya'nın başkenti Üsküp doğumlu reklamcı Akan Abdula'da bulunmuştu.

Marteniçka bilekliği "Sana söz yine baharlar gelecek. Bay Kemal sözünden dönmeyecek" diye başlayan Kılıçdaroğlu'nun seçim şarkısının bir ön sözü gibi Kılıçdaroğlu'nun bileğinde belirmişti. Bulgaristan göçmenleri arasında yaygın kullanılan ve baharın gelişini müjdelemek için kullanılan bu simge bileklik, seçim kampanyasında yerini almıştı. Kılıçdaroğlu'nun taktığı Marteniçka bilekliğinin fikri için ödenen bedel ise seçimden iki hafta sonra ortaya çıktı. 49 milyon TL...

Kılıçdaroğlu daha sonra yaptığı açıklamada bilekliği bir il başkanı kadının taktığını açıklamıştı.

SANA SÖZ SLOGANI PEK TUTMADI

Kılıçdaroğlu 'Sana söz baharlar gelecek' sloganı ile seçime kampanyasına devam etme kararı aldı. Mart ayının sonunda twitter'dan paylaşılan videolar ile kampanya şarkısı parti şarkısı  yayıldı. Çıkış noktası olarak gençlere verilen bir söz olduğu düşünülen sloganın ise pek de tutmadığı Cumhurbaşkanlığı ilk turu gecesi gelen oy oranı göze battı.

14 MAYIS GECESİ SONU GELDİ

14 Mayıs sonrasında ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun videoları ve yaptığı konuşmalardaki söylemleri de değişti. Hatta Kılıçdaroğlu'nun videolardaki ses tonu da dahil. Seçim kampanyaları için kesenin ağzını açan Kemal Kılıçdaroğlu toplamda 356 milyon TL harcamış ancak karşılığını alamamıştı. Hiç düşünmeden 49 Milyon TL ödediği Akan Abdula ile ilişkisini kesti.

KAYBEDEN KILIÇDAROĞLU KAZANAN AKAN ABDULA OLDU

Reklam tanıtım dünyasının parlak çocuğu olarak sektöre hızlı bir giriş yapan Akan Abdula ise CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu kazandıramayan kampanyanın karşılığında aldığı 49 milyon TL ile birlikte yurt dışının yolunu tuttu. Öğrenimini de yurt dışında alan Akan Abdula'nın yerleşeceği ülke konusunda İngiltere ve ABD arasında karar verme aşamasında olduğu belirtiliyor.