Abone Ol

Kılıçdaroğlu'nun Almanya açıklaması olay oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Almanya'nın yasak kararını değerlendirdirken, kürsüden hükümeti kızdıracak bir evrak gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun Almanya açıklaması olay oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bulgar Parlamentosu üyesi Erdinç İsmail Hayrullah'ın Dışişleri Bakanlığı'nın kararıyla Türkiye'ye giriş yasağının olduğu evrakı göstererek, "Almanya'ya kızıyorsunuz daha kötüsünü siz yapıyorsunuz. Siyaset çifte standartı kabul etmez." dedi.

16 Nisan referandumunda "hayır" çıkması durumunda, CHP'nin istifa çağrısı yapacağı iddialarıyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Hayır çıkarsa Cumhurbaşkanı görev süresi dolana kadar devam edecek. Başbakan yerinde kalacak. Biz aslında Binali Bey için çalışıyoruz. Bakanlar görevinde kalacak" diye yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi gündemi değerlendirdi. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları:

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Anayasa değişikliği toplumun yarısını dost yarısını düşman ilan ederse toplum ayrışır. İstiyoruz ki birlikte tartışalım, konuşalım, düşünelim. Birlikte konuşmak varken neden kavga.

SURİYELİLER İÇİN REFERANDUM ÖNERİSİ

Suriyelilere vatandaşlık vereceklermiş. Gel beraber referanduma gidelim soralım vatandaşa suriyelilere vatandaşlık verelim mi vermeyelim. İşte sana referandum konusu. Millet yanılır mı şaşar mı şaşmaz. Çok net bir çağrı yapıyorum Sayın Binali Yıldırım. Bununla ilgili parlamentoda her türlü desteği vermeye hazırız. Milletimize soralım, ona göre karar verelim.

Kılıçdaroğlu, kürsüden Bulgaristan'da Türk kökenli aynı zamanda Türk vatandaşı olan Erdinç İsmail Hayrullah'ın Türkiye'ye giriş yasağı olan evrakı gösterdi.


BU ADİL BİR DÜZEN MİDİR?

Esnaf kardeşlerimizin durumu pek parlak değil. Sicil affı getirdiler. Kanunda şu düzenleme var; bankalar kara listeyi dikkate almayabilir. Sözde düzenleme yapıyorlar, sicil affı getiriyorlar. Almayabilirsin dersen banka diyor ki dikkate alıyorum. Suriye'den gelen asgari ücretin altında çalışanlar var mı? Benim evladım işsizken onlara iş kapısını açan düzen adil bir düzen midir?

HER GELEN TOKAT ATIYOR


Bir sabah kalkıyoruz, Sayın Cumhurbaşkanı Rakka'ya gideceğiz diyor. Öğlen Münbiç'e gideceğiz. Siz nereye gideceksiniz, kime danıştınız? Devlet böyle yönetilmez. Ecevit Kıbrıs'a çıkarma yapınca kimsenin haberi oldu mu? Devlet yönetmesini bilmiyorlar. Her gelen tokat atıyor. Bir bakıyorsun Putin'den, bir bakıyorsun Trump'tan yanalar. Sen vatandaştan yana ol

AYNI ŞEYİ SEN YAPIYORSUN


İki sayın bakan Almanya'ya gidip konuşma yapacaktı. Evet konuşmalılar, gitmeliler. Ama iki bakana izin verilmemesi bizim tarafımızdan ve iktidar tarafından tepkiyle karşılandı. Bizim bakanlarımız da Almanya'ya gitmeli ve propagandasını yapmalı. İktidar kanadı ağır eleştiriler getirdiler. Önce dönüp kendinize bakmanız lazım. Bulgaristan'da çok sayıda vatandaş bir parti kurdu, seçimler olduğu zaman Türkiye'ye geliyorlar ve propaganda yapıyorlar. Ama şu yapıldı, Bulgaristan'da Türk kökenli aynı zamanda Türk vatandaşı olan Erdinç İsmail Hayrullah. Seçimler yapılacak ve Türkiye'ye gelip Bulgar vatandaşları arasında propaganda yapmak istiyor. Türkiye'ye girişini Dışişleri Bakanlığı yasakladı. Niye yasaklıyorlar? Almanya'ya giderken yasaklıyorlar tepki veriyorsun ama aynı şeyi sen yapıyorsun. Neden? Almanya'ya kızıyorsunuz daha kötüsünü siz yapıyorsunuz. Siyaset çifte standartı kabul etmez. Sen nasıl kabul etmiyorsan çifte vatandaş olan kişi de gelip burada propaganda yapmalı.

ANAYASA MI ENGEL OLDU?

Bu sorunları çözmek için önünüzdeki engel ne? Anayasa mı, kanun mu engel oluyor? Dış politikayı düzeltecektiniz de Anayasa mı engel oldu, eğitim sisteminde çağ atlatacaktınız da Anayasa mı engel oldu, hakkı hukuku getirecektiniz de Anayasa mı engel oldu? Sorunların kaynağı ülkeyi yönetenler ve aldıkları kararlardır. 3,5 milyon emekli iş arıyor. 6,5 milyon da gencimiz iş arıyor.

Sayın Bülent Turan, 2 Mart'ta 'Şu anda Tayyip Erdoğan'ın isteyip çıkaramadığı kanun, yapamadığı atama yok.' Daha ne istiyorsunuz? Ege Üniversitesi'nde rektörlük seçimlerinde 4'üncü sıradaki ismi atıyor. Bu 4'üncü kişi FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle görevden alınıyor. Onun için tek adam rejimi olmaz. Tek adam dünyaya hükümdar olmaz. Türkiye birilerinin çiftliği olamaz.

OTOBÜSTE BİLE İKİ KAPTAN OLUR

Tek adam rejimi olmaz, parlamento ve ortak akıl olmalı. Akıl akıldan üstündür. Cumhuriyeti kurduk, hakimiyet milletindir dedik. Biz bu anayasa değişikliğine yanlıştır, toplumu bölüyor diyoruz. Kardeşi kardeşe düşman ediyor. Bir kişiye her türlü yetki verilmez. Bir direksiyonda iki kişi olma deniyor. Bunlar uçağa biniyorlar, orada baksınlar iki pilot var. İki pilota aynı yemeği de vermezler. Otobüste bile 43 yolcu için iki kaptan olur. Şimdi biz 80 milyonu bir kişiye emanet ediyoruz. 80 milyon bir kişiye emanet edilir mi?

TUZAK İDDİALARINA YANIT

Arada bir Kılıçdaroğlu tuzağı diye yazıyorlar. Bizim tuzak hazırlamak gibi bir derdimiz yok. Biz siyasetçilerin ahlaklı olması gerektiğine inanıyoruz. O nedenle kimseye tuzak kurmuyoruz. Tuzak kurduğum yok ama bu anayasa içinde bir tuzak var. Diyorlar ki 18 yaşındaki çocuğu milletvekili yapıp askerlikten muaf tutacağız.

Sevgili anneler 18 yaşındaki kendi çocuğu milletvekili olacak diyen bir anne var mı? 18 yaşında kimin çocuğu milletvekili olacak? Ankara’daki bu beylerin çocuğu… Bu tuzağa hiçbir anne düşmesin. Kendi çocuklarına ikbal hazırlıyorlar. Sizi çocuklarınız doğuda güneydoğuda El Bab’da can verirken kendi çocuklarına bol paralı ikbal hazırlıyorlar.

BİZ ASLINDA BİNALİ BEY İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Cumhurbaşkanı'nın danışmanı, 'Hayır diyenlere: 7 Haziran sonrası Türkiye’deki kaos ve istikrarsızlığı mumla ararsınız' diyor. Tehdit ediyor. Hayır derseniz kaos çıkacak diye.  Hayır dersek ne olacak; Türkiye rahat bir nefes alacak, kavga olmayacak. Hayır çıkarsa Cumhurbaşkanı görev süresi dolana kadar devam edecek. Milletin oyuyla gelmişse meşruiyet tartışması olmaz. Başbakan yerinde kalacak. Biz aslında Binali Bey için çalışıyoruz. Bakanlar görevinde kalacak.