Abone Ol

Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce talimatı: Tepkisiz kalın!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Yalova Milletvekili ve partisinin geçmiş dönem cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı tartışmalarına ilişkin tepkisiz kalınması talimatı verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce talimatı: Tepkisiz kalın!

CHP Genel Merkezi; Muharrem İnce’nin partiden ayrılarak yeni bir siyasi parti kuracağı haberleri üzerine kamuoyunda başlayan tartışmalar konusunda sessiz kalmayı sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda tartışmalara girilmemesi ve tepkisiz kalınması talimatı verdi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, İnce’nin doğrudan bir açıklama yapmaması durumunda CHP içinde sessiz kalınması eğiliminin sürmesi bekleniyor. Parti kaynakları bu hafta sonu gerçekleşecek parti meclisi (PM) toplantısında Kılıçdaroğlu’nun bu konuda dolaylı bir mesaj verebileceğini belirtiliyor.

MYK’nin belirlenmesinin ardından İnce’nin parti kurma tartışmalarıyla ilgili partinin tavrının netleşeceği dile getiriyor. Parti içinde İnce’nin parti kurma hamlesinin MYK’de denklemi değiştirebileceği de konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu’nun İnce nedeniyle partiden olası kopuşları engellemek için Hakkı Suha Okay’a MYK’de görevlendirerek mesaj verebileceği dile getirilirken; Bülent Tezcan’a da görev vererek İnce’ye yönelik net bir çıkış yapabileceği de değerlendiriliyor.

ÖNCE İSTANBUL

CHP sessizliğini korurken, Muharrem İnce cephesinde de görüşmelerin sürdüğü ifade ediliyor. Edinilen bilgiye göre, İnce’nin mevcut bazı belediye başkanlarıyla temas kurduğu dile getiriliyor.

İnce’nin görüşme trafiğini şu an ağırlıklı olarak İstanbul’dan yürüttüğü, İstanbul’daki örgütlenmeyi tamamlamasının ardından Ankara’da temaslarda bulunacağı kaydediliyor. İnce’nin parti kurup kurmama konusundaki son kararını Türkiye genelinde yapılan kapsamlı bir ankete göre belirleyeceği ifade ediliyor.