Abone Ol

Kılıçdaroğlu'ndan Kaftancıoğlu Çağrısı: Tüm Vekiller İstanbul'a...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun üç davadan aldığı ceza Yargıtay tarafından onandı ve kendisine siyasi yasak getirildi. Kararın ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın" çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan Kaftancıoğlu Çağrısı: Tüm Vekiller İstanbul'a...

Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kararını açıkladı. Üç davadan aldığı cezaları onadı, iki davayı ise düşürdü. Hakkında siyasi yasak kararı verildiği öğrenilen Kaftancıoğlu, karar sonrası ilk açıklaması şöyle:

HUKUKSUZLUĞUN HEPİMİZE YAŞATTIĞI MAĞDURİYET

“Burada mesele Canan Kaftancıoğlu’na ne ceza verildi, nasıl verildi meselesinin ötesinde bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet. Bundan dolayı merak edeni, arayan soran dostlarıma şunu söylemek isterim ki; biz iktidardaki kötülüğü gönderinceye kadar bu ülkede sadece Canan Kaftancıoğlu için değil 84 milyon için hukuku ve hukukun üstünlüğünü sağlayıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz.

Şimdi İstanbul’a giderek yine çalışmaya devam edeceğim. Asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin. İktidardaki kötülüğü bizler umudu örgütleyerek götüreceğiz. İşte o zaman bu ülkede gerçek adalet ve gerçek hukuk tesis edilmiş olacak.”

KILIÇDAROĞLU: DERHAL YOLA ÇIKIN

Kararın ardından Twitter hesabından bir paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın.