Abone Ol

Kılıçdaroğlu: O kızın ayakkabı numarası bile Sizin IQ'nuzdan fazladır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir Twitter kullanıcısının Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi için, "Şu insan artığına bak ya ayağında ayakkabı yok kalkmış rektör istifa diyor" yorumuna tepki gösterdi.

O kızın ayakkabı numarası bile Sizin IQ'nuzdan fazladır

Bir başka Twitter kullanıcısının, "O kızın ayakkabı numarası bile senin IQ'ndan fazla" yanıtını alıntılayan Kılıçdaroğlu, "Eksik söylemiş aslında, eksik söylemiş. O kızın ayakkabı numarası bugün ayakkabı numarası bugün devleti yönetenlerin IQ'sundan daha yüksek" dedi.

"Öğrencileri copla aldılar hâkim karşısına çıkardılar. Hâkimler serbest bıraktılar. İki fotoğrafı hiç unutmuyorum dışarı çıkan gençler birbirlerini kucaklıyorlar. Öbürü de önde başörtülü öğrencimiz var, gülerek zafer işareti yapıyorlar. Biri şunun söylemiş, kızın ayakkabısına kafayı takmış, vay bu ayakkab falan filan diye. Biri tweet atmış. 'O kızın ayakkabısı bile senin IQ'ndan fazla' diye. Eksik söylemiş aslında, eksik söylemiş. O kızın ayakkabı numarası bugün ayakkabı numarası bugün devleti yönetenlerin IQ'sundan daha yüksek.

Eski AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu'yu Boğaziçi Rektörlüğü'ne getirmesinin ardından başlayan protestolara değinen Kılıçdaroğlu, "Köyde muhtarı seçiyoruz da üniversitede rektörü niçin seçemiyoruz?" diye sordu. "Bu yasağı da darbecileri getirdiler. YÖK'ü getirdiler. Şimdi o darbe hukukunu kim pekiştiriyor? Bu beyler" diyen Kılıçdaroğlu devamında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Efendim üniversiteye rektörü ben tayin edeceğim. Senin o zaman Kenan Evren'in kafasından ne farkın var? Diktatörden ne farkın var?" ifadelerini kullandı.

Öte yandan icralık olan çiftçinin hali sorulan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın anlattığı bir anısında kendisine, “Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz, çiftçi şu durumda” diyen çiftçiye, “Üzerinde beyaz bir gömlek var, cebinde bir telefon var. Dedim ki, telefonu alabilir miyim?” diye verdiği yanıtı eleştiren Kılıçdaroğlu, “450 lirayı çiftçi için çok görüyor. Bir cep telefonunu bir çiftçi için şikâyet etmemesi gereken bir araç olarak görüyor. 450 lira nedir Allah aşkına. Sen ne kadar maaş alıyorsun? Buradan bütün çiftçilere çağrı yapıyorum. Artık sizin de uyanmanız, gerçekleri görmeniz lazım” ifadelerini kullandı.