Abone Ol

Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı'na Katılanlar Artabilir

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Bu iktidarın bittiğini kendileri de biliyor. Aslında Saray’daki de biliyor. Bu iktidarın alternatifi oluşmuştur. Millet İttifakı’na katılanların sayısı artabilir.

Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı'na Katılanlar Artabilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı için "Hedef odaklı beraberlik sonuç alacaktır" değerlendirmesini yaptı. HDP için "İttifak bağlamında farklı bir siyaset yürütüyor. Bağımsız olarak seçime girmekten yana oldukları anlaşılıyor" diyen Kılıçdaroğlu, ülke yönetiminin geldiği mevcut durum içinse "Gelinen nokta, tam bir çoklu organ yetmezliğidir" değerlendirmesini yaptı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay'a konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

ETRAFINDAKİ BESLEMELER BU GERÇEĞİ KENDİSİNE SÖYLEMİYOR: Bu iktidarın bittiğini kendileri de biliyor. Aslında Saray’daki de biliyor. Etrafındaki beslemeler ellerindeki gücü, imkânları kaybetmemek için bu gerçeği kendisine söylemiyorlar. Hatta tam tersini söylüyorlar. Bu iktidarın alternatifi oluşmuştur. Bunu Saray’daki de görüyor. Bütün amacı oluşmuş olan yeni iktidar seçeneğini ortadan kaldırmak. Devletin, devlet kurumlarının imkânlarını da bunun için kullanmaktan çekinmiyorlar.

5 TEMEL ALANDAKİ SORUNLAR DERİNLEŞİYOR: Gelinen nokta, tam bir çoklu organ yetmezliğidir. Bizim sıklıkla vurguladığımız beş temel alandaki sorunlar giderek derinleşiyor. Demokrasi, toplumsal barış, ekonomi, eğitim, dış politika darmadağınık. Ama bunlar çözülemez değil. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. İktidarda bu yönde bir irade kalmadı. İşte yurtlar, böyle bir sorunun varlığını bile görmüyorlar.

İKTİDAR HEDEFLİ GÜÇLÜ BİR ANLAYIŞ OLUŞTU: Millet İttifakı’na katılanların sayısı artabilir. Ama mesele sayı değil. İktidar hedefli, sorunlara çözüm üretme hedefli güçlü bir anlayış. Bu oluştu. Elbette her partinin genel başkanının farklı değerlendirmeleri olacaktır. Ama hedef odaklı beraberlik sonuç alacak. Bundan en ufak bir şüphem yok. Bunu söyleme şekli değişik olabilir. Ben, “Dostlarımızla geleceğiz” diyorum; Meral Hanım, “13. cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak” diyor.

HDP AYRI SİYASET YÜRÜTÜYOR: HDP, ittifak bağlamında farklı bir siyaset yürütüyor. Bağımsız olarak seçime girmekten yana oldukları anlaşılıyor. Bu yöndeki düşüncelerinin ayrıntılarıyla hiç ilgilenmiyorum.