Abone Ol

Kılıçdaroğlu: Suriye'ye TÜGVA'cılar Gitsin Komutan da Bilal Erdoğan Olsun

CHP lideri partisinin grup toplantısında konuşuyor...devam eden konuşmadan ana başlıklar...

Kılıçdaroğlu: Suriye'ye TÜGVA'cılar Gitsin Komutan da Bilal Erdoğan Olsun

Çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu biliyorum. Herkes Türkiye nereye doğru savruluyor diye endişe içinde. Ama kendilerine şunu açık net ifade edeyim. CHP olduğu sürece hiç kimse endişeye kapılmasın. Bu ülkenin demokrasisini büyütmek hanelere huzur getirmek gibi temel bir görevimiz var, görevimizin başındayız kimse endişe etmesin.

Sağlık çalışanlarına: Size her türlü olanağı sağlayacağız söz veriyorum
Pandemi dönemi ciddi sorunlar yaşadık. Sağlık çalışanlarımız 36 saat uyumadan çalıştılar, uzun süre evlerine gidemediler. Ve bizler hep birlikte sağlık çalışanlarımızı alkışladık.

Onların minnet borcumuzu bir şekilde ifade etmeye çalıştık ama aynı sorun artarak devam ediyor. 36 saat gözünü kırpmadan çalışmak ne demektir? Ve 36 saatin sonunda evine gideyim diye yola çıkıyorsunuz ve trafik kazasında hayatınızı kaybediyorsunuz. Bir sağlık çalışanının 36 saat çalışması demek kadro eksikliği var, dışarıda atama bekleyenler var demektir. Neden atama yapmıyorsunuz? Var olan kadroları kimler boş tutuyor?  (Sağlık Bakanı'nın atama açıklamasına)

Ne oldu? İki üç ay. Sağlık çalışanlarının bütün dalları bekliyor. Atama yapın. 740 bin sağlık çalışanı atama bekliyor. Personel eksikliği nedeniyle insanlar olağanüstü gayretler sarf ediyorlar. Nereden çıktı 24-36 saat. Bunlar insan değil mi? İnsanı robot olarak gören bir anlayış olabilir m,? Sağlık çalışanlarına sesleniyorum, yurt dışına gideceğim diye telaşa kapılmayın bu ülkede size her türlü olanağı sağlayacağız söz veriyorum bütün sağlık çalışanlarını başımızın üzerinde taşıyacağız.

"Dünyada hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu"
Terörle mücadelede yaralanmış. Helikopter gidip alıyor geliyor ama helikopterin ineceği yer yok, başka bir yere iniyor ambulans yok. Arkadaşımız hayatını kaybetti. Sorumlusu kim? Eskiden askeri hastaneler vardı: Örneğin GATA vardı 600 yataklı hastaneler vardı bu askeri hastaneler neden hangi gerekçeyle kapandı? Dünyada hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu. Niye askeri hastaneleri açmıyorsunuz? Allah'ın izniyle iktidarımızın ilk bir haftasında askeri hastanelerin tamamı açılacak. "

Ayrıntılar gelecek...