Abone Ol

Kılıçdaroğlu: MHP ile koalisyon kurmak isteriz!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu FOX TV'de canlı yayında Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu: MHP ile koalisyon kurmak isteriz!

CHP Lideri seçimden birinci parti çıkmaları halinda görev verilirse hükümeti kurmak için Saray'a gideceğini açıkladı. AK Parti yerine MHP ile koalisyon kurmak isteriz dedi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları;

7 milyon hanede 22 milyon yoksul var. Bu yoksulluğun bitmesini istiyor musun? Oyunu CHP’ye vereceksin. Twitter yasağı, Facebook yasakları kalksın mı istiyorsun? Oyunu CHP’ye vereceksin. Terörden kurtulmak isteyen CHP’ye oy versin. Terör meselesini ortak akıl ile çözeceğiz. Onlar üst akıl biz ortak akıl diyoruz.

YASAKLAR VE YOLSUZLUK İÇİN NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

17 Aralık’ın üzeri kapatıldı. 17-25 Aralık dosyasının üstünü kapatmamız mümkün değil. Makul şüpheyle istediğinizi gözaltına alacaksınız bu kadar saçma bir şey yok. Devleti hukuk zeminine oturtmamız lazım. Meclis siyasi partinin arka bahçesi olmayacak.

Hukuk sorununu, hukuk fakültelerinden başlayarak düzelteceğiz. Yargıya güven kalmadı. Cumhurbaşkanı bir şey tüm savcılar harekete geçiyor. Gazeteci bir şey söylüyor umursayan yok.

(Yapılan yayınlarla ilgili) RTÜK karar aldı, “Yaptığınız işler yanlış” dedi. Bizim alkışa değil eleştiriye daha çok ihtiyacımız var. Medya özgürlüğünü sağlayacağız.
Savcı yazdı, televizyonlar platformlardan çıkartıldı.

KOALİSYON İHTİMALİ

Koalisyon tablosu ortaya çıkarsa, başbakanın bağımsız iradesi var mı yok mu onu göreceğiz. Biz bütün yolsuzlukların günyüzüne çıkmasını isteriz. Yolsuzluk varsa üstüne gideceğiz. Yolsuzluk soruşturma ön koşul değil. Yolsuzluk Meclis’in işi.

CHP NELER DEĞİŞTİ

CHP klasik bir parti olmaktan çıktı, dünyayı en iyi okuyan sosyal-demokrat parti oldu. Koalisyon görüşmeleri süresince partimizden çatlak bir ses çıkmadı. Partimiz artık köyde de ilçede de ne söyleceğini biliyor. Biz kurumsallaşmış bir partiyiz.Siyasetin dilini kin ve nefret üzerine kurarsanız kutuplaşma oluşur.

Adı bir siyasal partiyle özdeşleşmiş birinin MİT’i yönetmesi doğru değildir. MİT’in milli olmasına gölge düşürür, Hakan Fidan’ın MİT’e dönmesi doğru değil. Taraflı olduklarını belli ettiler.

Çocuğu okula gönderirken beslenme çantasına ne koyacağım diye düşünen kadınlar var. Biz bu sorunları aile sigortası ile çözeceğiz. Kadınlar bizi dinledikçe, “CHP doğruları söylüyor” diyorlar.

Polislerin katsayı sorununu değiştireceğim. Bir kişinin çalışırken aldığı maaş ile emekli olduktan sonra aldığı maaş arasında dağlar kadar fark var. Liderlerin ekrana çıkması güzel olur. Özgüveni olmayan çekinir, özgüveni olmayan lider başka bir lider ile yanyana gelmek istemez.