Abone Ol

Kılıçdaroğlu'ndan Pudra Şekerci Kürşat İçin Flaş Yorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti büro çalışanı Kürşat Ayvatoğlu’nun adının karıştığı skandal için, “Ortaya çıkan tablo tepeden tırnağa bir vurgun tablosudur” dedi

Kılıçdaroğlu'ndan Pudra Şekerci Kürşat Yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Grup Toplantısında açıklamalarda bulundu.

Uyuşturucu kullanırken görüntüleri ortaya çıkan AK Parti büro personeli Kürşat Ayvatoğlu'yla ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "AKP'nin yarattığı gençler var. Her türlü yolsuzluğu, vurgunu görüyorlar. Benim neyim eksik diyor. Hırsızı büyükelçi yapıyorlarsa beni de yükseltirler diyor. Ortaya çıkan tablo tepeden tırnağa bir vurgun tablosudur" dedi.

Konuşmasında (Spinal Muskuler Atrofi) SMA hastası çocuklarının tedavilerinin devlet tarafından karşılanması konusunda çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “SMA hastalığını gayet iyi biliyorum. Sosyal devletin varlık nedeni bu tür ailelere her türlü yardımı yapmak, tedaviyi gerçekleştirmektir.

Tedavinin pahalı olduğunu biliyorum. Bu pahalılık içinde ailelerin çocuklarını tedavi ettirmek için ellerinde yeterli imkân olmadığını da gayet iyi biliyorum. Her yerde, her koşulda sizin yanınızdayız. Sizin haklarınızı sonuna kadar savunacağız. Çünkü çocuklarınız bu ülkenin evlatları” diye konuştu.

“Devleti yönetenler harcadıkları her kuruşun hesabını millete vermek zorundadır“

İktidarın devleti istediği gibi keyfi şekilde yönetemeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “İsraf, inancımıza göre de haramdır. Mademki haramdır, mademki israftan kaçınacağız; o zaman devleti yönetenler, görkemli, şatafatlı işlerden özenle kaçınırlar. Çünkü devleti yönetenler israf batağında yüzerlerse bütün dünyada alay konusu olurlar. Bu nedenle en saygın devletlerde devleti yöneten iktidarın başındaki, en tepedeki kişinin, dünyada hiçbir örneği yoktur, 13 uçağı olmaz. 13 uçak demek milyonlarca kişinin hakkını gasbetmek demektir.

Bu nedenle devleti yönetenler israftan kaçınırlar. Tam tersine devleti yönetenler; kendileri, aileleri ve yakınlarıyla beraber topluma örnek olurlar. Mütevazı bir yaşamları olur ve toplum onları gördüğü zaman gururlanır. 'Bizim seçtiğimiz kişiler bize örnek oluyorlar. İsraftan kaçınıyorlar. Har vurup harman savurmuyorlar. Kaynakları yandaşlara aktarmıyorlar, toplum için kullanıyorlar.' denir. Dolayısıyla bizim temel felsefemiz budur” dedi.

“Hangi devlet anlayışında bu vardır?”

“İntikam duygusuyla devlet yönetilmez” diyen CHP lideri, Cumartesi Anneleri ile  Diyarbakır'daki anneler arasında bir ayrım yapmadıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Devletin görevi bu annelerin taleplerini karşılamak. Siz Cumartesi Anneleri'ni topluyorsunuz, yargılıyorsunuz. Hangi devlet anlayışında bu vardır? Hakkı teslim etmesi gereken devlet, kişinin hakkının elinden alıyor. Hangi vicdan, hangi ahlak, hangi insanlık bunu kabul eder? Geçmişte AK Parti'ye oy veren bütün kardeşlerime, MHP'ye oy veren bütün kardeşlerime anlatıyorum. Böyle bir devlet yönetimi olmaz. Biz şiddetten kaostan uzak, huzurlu bir toplum istiyoruz” diye konuştu.

“İşsizlik en büyük kötülüktür”

Devleti yönetenlerin işsizliğin bir felaket olduğunu bilmek zorunda olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. İşsiz insandan bir şey bekleyemezsiniz. Aylardır iş arayan birinin derdini kim bilir? Devleti yönetenler, işsizlik bütün kötülüklerin anası ise işsizlere iş bulmak zorundadır. Bunu yapmadığı zaman toplumsal sorunlar ortaya çıkar. Çaykur'daki 210 kişilik kadroya 23 bin kişi başvurmuş.

Peki, AK Partili kardeşlerime seslenmek isterim; bu tablodan memnun musunuz? Memnun olmadığınızı biliyorum. Sizin içinizden bazılarının çocuklarının çok iyi yerlerde olduğunu da biliyorum. Bir değil, birden fazla yerden maaş aldıklarını da biliyorum. Ama bu ülkenin evlatları hepimizin evlatlarıdır. 10 milyon işsiz 10 milyon hanede huzursuzluk var demektir. Saray'da oturanlar farkında mı? Benim içim yanıyor ama onların yanmıyor” dedi.

Türkiye’nin kaynaklarının Londra’daki tefecilere faiz olarak aktarıldığını savunan Kılıçdaroğlu, “Sözüm sözdür; iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden biri Borçlar Genel Müdürlüğü'nü kapatmaktır. Yeter artık ya, yeter artık” dedi.

“Ne işin var senin Mısır ile kavga ettin kardeşim”

AK Parti’nin dış politikada zikzaklar çizdiğini öne süren Kemal Kılıçdaroğlu, “AK Partili kardeşlerime özellikle sesleniyorum, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanısın, 33 şehidimiz var, vuran Rusya ve sen gidiyorsun Rusya'ya Putin'in kapısında bekliyorsun. Sonra ben 'Türkiye'ye itibar kazandırdım' diyorsun. Ağırıma gidiyor. Sizde hiç karakter yok mu ya. Karaktersiz insanlar devleti yönetemezler. Hele dış politikada. Ne işin var senin Mısır ile kavga ettin kardeşim. Senin Mısır ile birlik olman gerek. Suriye için 40 milyar dolar harcadın. Ne geçti eline?” diye sordu.

“Bu ülke bir avuç insan tarafından soyuluyor”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin soyulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Açıkça söylüyorum, bu ülke bir avuç insan tarafından soyuluyor” dedi.