Abone Ol

Kılıçdaroğlu Aday Olursa CHP'nin Lideri Kim Olacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığı sonrasında gözler CHP'de olacak. Genel Başkan vekilliği için Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak öne çıkıyor.

Kılıçdaroğlu Aday Olursa CHP'nin Lideri Kim Olacak?

HaberTürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre; Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde kendisinden sonra genel başkan vekili olacak ismi işaret edebileceği belirtiliyor. Bu durumda teşkilatların başında bulunan ve delegeler üzerinde de etkili olan Oğuz Kaan Salıcı'nın en güçlü aday olduğu belirtiliyor.

Masadaki bir diğer seçenek ise, "Ağabey formülü". CHP liderinin olağan kurultaya kadar genel başkan vekilliği için partinin önemli isimlerinden olan ve "ağabey" konumundaki Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ı işaret edebileceği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde, genel başkanlıktan istifa edeceği ve bir ismi işaret edeceği, bu ismin de Parti Meclisi toplantısında genel başkan vekili seçileceği kaydediliyor. Bu durumda fiili olarak partinin başına geçen kişinin olağan kurultaya kadar partiye liderlik yapacağı belirtiliyor.

2023 Haziran seçimlerinden sonra yapılması planlanan 38. Olağan Kurultay'da da yarışın Oğuz Kaan Salıcı ile Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında geçebileceği kaydediliyor.