Abone Ol

Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşü 3. gününde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün üçüncü gününe başladı.

Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşü 3. gününde

CHP'nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı Adalet Yürüyüşü üçüncü gününde. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kahramankazan adını alan ilçeye birkaç kilometre kala konaklama için mola veren kitle, hafta sonunun da etkisiyle katılımın artmasıyla birlikte sabah 09.00'da yeniden yola çıktı.

AKP'nin güçlü olduğu Kahramankazan'da herhangi bir gerginlik yaşanmaması için alandaki polis varlığı da artırılırken, şehir dışından çok sayıda kişi de yürüyüşe katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşü 3. gününde - Resim: 1

Enis Berberoğlu'nun meslektaşları, G9 Gazeteciler Platformu da yürüyüşte Kılıçdaroğlu'na eşlik ediyor.

Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşü 3. gününde - Resim: 2

Yürüyüşün başlamasından kısa bir süre sonra gerginlik çıktı. Akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen bir kişi "Allahu ekber" diye bağırarak polislere doğru yöneldi. CHP ekibi kortejin ilerleyişini durdurarak gerginliğin büyümesini engellerken, polis de hızlı bir şekilde olay çıkaran kişiyi gözaltına aldı.

Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşü 3. gününde - Resim: 3

Adalet Yürüyüşü, Kahramankazan merkezi girişinde günün ilk molasını verdi. Polis, yerleşim girişinde katılımcıların üzerini aradı.

Ana akım medya kanallarının bir kısmının yürüyüşe yeterince yer vermediğini düşünen bazı milletvekilleri, NTV'nin sahibi Ferit Şahenk'e ait restoranların boykot edilmesi ihtimalini değerlendirdi. Bir milletvekili de yürüyüşe fiilen katılma imkanı olmayan binlerce kişi bulunduğuna dikkat çekerek, Türkiye'nin dört bir yanındaki adalet sarayları önünde eylem yapılması gerektiğini söyledi.

Dakika dakika yaşananlar
11.00: Yürüyüş, ilk molanın ardından devam ediyor.

11.08: CHP milletvekili Mahmut Tanal da CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davası kapsamında tutuklanmasının ardından partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. Her iki ayağının da daha önce kırıldığını belirten Tanal, "Böyle yürümek her babayiğidin harcı değil" dedi.

11.20: Kitle, Kazan girişinde yol kenarında bekleyenler tarafından karşılandı. Alkışlarla kitleye destek veren bir kişi, CHP'li olmadığını belirterek "Hicrettir bu hicret, sizi destekliyoruz" diyerek Kılıçdaroğlu'na seslendi.

12.10: Adalet yürüyüşü 50. kilometreye girdi. Yürüyüşün 3. gününde şimdiye kadar 8 kilometreden fazla yol alındı.

12.16: Yürüyüşe saat 15.00'e kadar öğle arası verildi.