Abone Ol

Konya'da mahalleliler yol kesti

KONYA’nın merkez Meram İlçesi'nde, mahallelerinde kentsel dönüşüm uygulayan belediyenin 300 metrekare arsaya 1 daire vermesinin haksızlık olduğunu ileri süren 100 kişi, caddeyi trafiğe kapayıp, durumu protesto etti.

Konya'da mahalleliler yol kesti

Meram Belediyesi, Ulu Irmak Ali Hoca, Ulu Irmak Saka ve Fahrünisa mahallelerinde kentsel dönüşüm projesi başlattı. Proje kapsamında evleri yıkılıp, yenisi yapılacak olan mahalle sakinleri, belediyenin  300 metrekare arsaya 1 daire verdiğini ve bunun adaletsiz bir uygulama olduğunu ileri sürdü. Bunun içinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, Karaman Caddesi'ni trafiğe kapatıp, durumu protesto etti. Ellerinde 'Rantsal dönüşüme hayır', 'Başkan Fatma bizi ranta satma', 'Fatma Toru alamazsın oyu' yazılı dövizler taşıyıp, sloganlar atan mahalleliler, bir süre araçların geçişine izin vermedi.

Mahalleli adına konuşan 75 yaşındaki Alaaddin Gülşen, "Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz. Biz hakkaniyetimizi istiyoruz. Burası Konya'nın en değerli yeri ve adeta göbeği. Buradaki arsa bedelleri çok yüksek olmasına rağmen kentsel dönüşümde düşük fiyattan arsa bedeli hesaplanıyor. Eğer bizim değerimizi vermezlerse kadınıyla erkeğiyle açlık grevine başlayacağız" dedi. Kalabalık bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Konya'da mahalleliler yol kesti - Resim: 1
Konya'da mahalleliler yol kesti - Resim: 2
Konya'da mahalleliler yol kesti - Resim: 3
Konya'da mahalleliler yol kesti - Resim: 4
Konya'da mahalleliler yol kesti - Resim: 5
Konya'da mahalleliler yol kesti - Resim: 6