Abone Ol

Kendisine bir yıl tecavüz eden IŞİD'li Almanya sokaklarında karşısına çıktı

Irak'ın kuzeyinde 2014 yılında IŞİD tarafından kaçırılan ve üç yıl sonra örgütten kaçıp Almanya'ya giden bir Ezidi genç kadın, kendisine el koyan IŞİD'liyle Almanya'da karşılaştığını açıkladı.

Kendisine bir yıl tecavüz eden IŞİD'li Almanya sokaklarında karşısına çıktı

2014 yılında DEAŞ tarafından kaçırılan ve üç yıl sonra örgütten kaçan Ezidi genç kadın, kendisine her gün taciz eden DEAŞ'lıyla Almanya'da karşılaştığını açıkladı.

Kadın, polisten adamın mülteci statüsüyle Almanya'da bulunması nedeniyle bir şey yapamayacağı cevabını aldığını belirtti.

2014 YILINDA DEAŞ TARAFINDAN KAÇIRILDI

İngiliz Times gazetesinin, Bas News internet haber sitesine dayandırdığı haberine göre Ashwaq Ta'lo, 2014 yılında tüm ailesiyle birlikte Şengal'de IŞİD tarafından kaçırıldı. O dönem 15 yaşında olan Ta'lo, başka aile üyeleriyle birlikte örgüt tarafından Musul'da satıldı ve kendisini Abu Humam adlı Suriyeli bir IŞİD mensubu, 100 dolara satın aldı. Genç kadın buradan Suriye'ye götürüldü ve İslam'a geçmeye, günde beş vakit namaz kılmaya ve Kuran'ı Arapça olarak ezberlemeye zorlandığını belirtti:

"Bunların hepsini yaptım çünkü beni incitmeyeceğine söz vermişti. Ama on aydan fazla süre boyunca bana her gün tacizde bulundu."

İşte o açıklama