Abone Ol

Katarlıların QNB Finansal Kiralama hisseleri bir yılda 65 kat arttı

Katarlıların QNB’sinin satın aldığı Finansbank'ın leasing /kiralama şirketinin İstanbul Borsası’ndaki yükselişi dikkat çekici.

Katarlıların QNB Finansal Kiralama hisseleri bir yılda 65 kat arttı

QNB Finansal Kiralama AŞ’nin hisse değeri 26 Ağustos 2019’da 4 lirayken, bugün ise 238 liraya çıktı. Yani 59 kat yükseldi. Bir yıl önceki değeri ise 3,66 TL'ydi. Bir yılda artış oranı 65 kat oldu.

İş Yatırım’dan Halil Barışkan da konuya dikkati çekerek “Borsa İstanbul'un piyasa değeri 217 milyar $. Bunun %20'si sadece 44 milyar $ ile QNBFL. Diyeceklerim bu kadar” diye yazdı.

investing.com’dan da QNBFL’nin hisselerindeki artış görülebiliyor.

Katarlıların QNB Finansal Kiralama hisseleri bir yılda 65 kat arttı - Resim: 1

Bloomberg’ün haberine göre QNB Finansal Kiralama'nın piyasa değeri borsanın tamamının yüzde 20'sine yaklaştı.

QNB Finansbank'ın hisseleri Kasım sonundan bu yana yüzde 400'ün üzerinde yükseliş kaydederek 90 TL'ye yaklaştı.

Bankanın hisse senetleri Kasım sonunda 20 TL altında, Aralık sonunda 25 TL civarındaydı.

89.35 TL'den işlem gören QNB Finansbank, yıl başından bu yana yüzde 138 yükseliş kaydetti. Yüzde 99.88 hissesine Qatar National Bank'ın sahip olduğu bankanın halka açıklık oranı sadece yüzde 0.12 seviyesinde. Bankacılık endeksindeki ağırlığı ise yüzde 0.71.

QNB FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ:

Eski adıyla Finans Finansal Kiralama, yurtiçi ve yurtdışı finansal kiralama faaliyetlerinde bulunan, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yatırım ihtiyaçlarına odaklanan, Türkiye merkezli bir şirket.

Şirket, ağır makine, medikal ekipman, tekstil ekipmanları, gayrimenkul, matbaa, imalat makineleri ve ticari araçlar, vb için kiralama hizmetleri sunuyor.