Abone Ol

Karikatürist Murat Kürüz Bodrum'da hayatını kaybetti

Karikatürist Murat Kürüz, tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Karikatürist Murat Kürüz Bodrum'da hayatını kaybetti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve 1977 yılında Gırgır ve Fırt karikatür dergilerinde çizen ardından 1985 yılında Limon dergisini üç arkadaşı ile birlikte kuran, iki çocuk babası ünlü karikatürist Murat Kürüz tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

İKİ HAFTA ÖNCE ZATÜRRE OLMUŞTU

Sözcü Gazetesi’nden Yaşar Anter’in haberine göre; TRT 1 ve TGRT’de program yapımcılığı yapan ve Bodrum’un Konacık mahallesine üç yıl önce yerleşen Kürüz iki hafta önce yüksek ateş ile özel bir hastaneye kaldırıldı.

Kürüz’ün yapılan testlerinde zatürre olduğu, ancak Covit 19 testinin negatif çıktığı belirtildi. Yaklaşık bir yıldır mide kanseri tedavisi gören Kürüz bugün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi.

İSTANBUL’DA GÖMÜLMESİ İSTENDİ

Murat Kürüz’ün Bodrum’da bulunan iki kızının cenazeyi İstanbul’a götürmek için yasal izin almaya çalıştıkları öğrenildi.

MURAT KÜRÜZ KİMDİR?

Türkiye’nin yetiştirdiği ünlü karikatüristlerden ve Limon dergisinin kurucularından Murat Kürüz 24 Nisan 2020 tarihinde tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

1977 yılında Gırgır ve Fırt karikatür dergilerinde çizdi. 1985 yılında Limon dergisininin kurucuları arasında yer aldı.

TRT 1 ve TGRT’de program yapımcılığı yaptı. Sabah gazetesinde sekiz sene sürekli karikatür çizdi. Birçok derginin yönetmenliğini ve yönetmen yardımcılığını yaptı.

Ulusal Radyo TV’de Türker İnanoğlu ile altı sene çalıştı.