Abone Ol

Kardeş katili bipolar bozukluktan serbest!

Adana'da, kız kardeşini 92 yerinden bıçaklayarak öldüren kişiye, akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle ceza verilmedi.

Kardeş katili bipolar bozukluktan serbest!

Edinilen bilgiye göre, avukat babası Oktay D.’nin 26 yıl önce icra takibi sırasında vurularak öldürülmesi, annesi Fatma’nın da eşinin ölümü üzerine felç geçirip 2 yıl sonra vefat etmesinin ardından yaşadığı sıkıntılar dolayısıyla psikolojik rahatsızlık geçiren 35 yaşındaki Mehmet Devrim D., güzellik salonunda çalışan kız kardeşi Pınar D. (29) ile birlikte 100’üncü Yıl Mahallesi’nde yaşamaya başladı.

Olaydan önce yaklaşık 5 yıl kadar Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören Mehmet D., 16 Ocak 2011’de tartıştığı kız kardeşini 92 yerinden bıçaklayarak öldürdü.
 Polisteki sorgusunda "Kardeşimin içine cin girmişti, onu çıkarttım. Ben kardeşimi değil, PKK’lı Leyla Dağdelen’i öldürdüm" diyen şahsa, olayın ardından sevk edildiği hastanede ’bipolar bozukluk’ tanısı konuldu ve ceza ehliyetinin bulunmadığı bildirildi.

Hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Mehmet D.’nin akıl hastası olup olmadığının kesin olarak belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan istenen rapor da geldi. Mahkeme Başkanı, raporda şahsın akıl hastası olduğunun belirtildiğini açıkladı.

Mahkeme heyeti, halen tedavisi sürdüğü için duruşmaya katılmayan Mehmet D.’ye, akıl sağlığının yerinde olmaması sebebiyle TCK’nın 32/1’inci maddesine göre ceza vermedi.
 Mehmet D.’nin, yüksek güvenlikli bir sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınmasına karar verildi.
 İHA