Abone Ol

Karanlık Yapı SADAT'ı Aklamak Yandaş Habertürk Yazarına Düştü

İktidara Yakın Habertürk yazarı Kübra Par, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "terörist yetiştiren bir kuruluş" olarak tanımladığı SADAT'a ilişkin olarak, "Muhalif medya olmasa kapısına çoktan kilit vuracak ‘looser’ bir güvenlik şirketi, karanlık bir odakmış gibi abartıldıkça abartılıyor" dedi. 

Karanlık Yapı SADAT'ı Aklamak Yandaş Habertürk Yazarına Düştü

Cumhuriyet gazetesinde Işık Kansu imzasıyla yayımlanan "SADAT, emniyet ve jandarmaya cephane tedarik işi yaptığını açıkladı" başlıklı habere dikkat çeken Par, şu ifadeleri kullandı:

Buna dayanak olarak da SADAT’ın internet sitesindeki şu duyuru gösterildi: 'SADAT Savunma; hizmet verilen ülkenin silahlı kuvvetleri ve polis teşkilatının ihtiyaç duyacağı her türlü silah, araç, gereç, yedek parça, patlayıcı madde ve malzemenin ihtiyaçlarının tespiti, depolanması, tedariki, dağıtımı, bakımı ve onarımı hizmetlerini yapar.'

Allah aşkına bu açıklamada 'SADAT olarak Türkiye’de emniyet ve jandarmaya cephane tedarik ettik diye' bir cümle görüyor musunuz? Görmüyorsunuz çünkü öyle bir şey yok. SADAT’ın Türkiye’de bir faaliyeti yok. Yasak, izin verilmiyor. Ciddiye alınmıyor. Adamlar bir umut yurt dışından iş alırız diye internet sitelerine yapmayı arzu ettikleri görev tanımını yazmışlar.

Dün yine de emin olmak için İçişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir ismi arayarak 'Böyle bir alım söz konusu mu?' diye sordum. Cevabı son derece netti:

'Kübra Hanım bu iddia öylesine saçma ki... Emniyet ve Jandarma’nın silah ihtiyacı olursa Türkiye’nin bu anlamda faaliyet gösteren kuruluşları bellidir. Biz ihtiyaçlarımızın çok büyük kısmını Savunma Sanayii Başkanlığı üzerinden temin ederiz. Aselsan, Havelsan, Savunma Sanayii Başkanlığı, Makine Kimya Endüstrisi… İhtiyaç duyduğumuzda başvuracağımız şirketler bunlardır. Bu tür iddialar devletin itibarlı kurumlarını itibarsızlaştırmak dışında bir amaca hizmet etmez' dedi.

İşin açıkçası ben çok sıkıldım SADAT hakkında yazılan bu uydurma haberlerden.

Muhalif medya olmasa kapısına çoktan kilit vuracak ‘looser’ bir güvenlik şirketi, karanlık bir odakmış gibi abartıldıkça abartılıyor. Tam bir trajikomedi…"