Abone Ol

Karamollaoğlu'ndan Taşocağı Tepkisi: Maalesef İktidar Kafayı Betona Takmış

Rize İkizdere’deki İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taşocağına değinen Karamollaoğlu ''Ülkemizdeki değerli alanların tahrip edilmesini asla doğru bulmuyoruz.''

Karamollaoğlu: İktidar Kafayı Betona Takmış

Saadet Partisi  (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Konuşmasında Rize İkizdere’deki İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taşocağına da değinen Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Ülkemizdeki değerli alanların tahrip edilmesini asla doğru bulmuyoruz. İkizdere'de yaşanan doğa katliamı gözden uzak tutulacak bir gelişme değildir. Doğayı inşaat için, taş ocakları için yok ederseniz insan canına kıymış kadar yanlış yapmış olursunuz. Maalesef iktidar kafayı betona takmış, düşünürken; ya beton ya demir ya asfalt! Ülkenin düzelmesi için aklına başka bir şey gelmiyor. İkizdere'de başlayan bu tahribat durdurulmazsa Karadeniz sadece güzelliğini değil, geçim kaynaklarını da kaybeder endişesini taşıyoruz.
IMF verilerine göre Nisan 2021 itibarıyla Türkiye’nin pandemi döneminde yaptığı yardımların milli gelirine oranının yüzde 1,9  olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, "Bu bizi dünyada yardım yapan ülkeler içinde en sonlara itelemiş. Pandemiye özel olan kısa çalışma ödeneğini dikkate almadığımızda, işsizlik sigortası fonundan işverene 23,6 milyar lira teşvik verirken; bu fonun asıl sahibi olan işsize ise sadece 9,3 milyar lira verilmiştir. El insaf, el insaf, el insaf" diye konuştu.