Abone Ol

Kahraman doktor da koronavirusten öldü

Koronavirüsü ilk fark eden ve kamuoyunu uyaran 34 yaşındaki genç Çinli doktor Li Wenliang koronavirüsten yaşamını yitirdi.

Kahraman doktor da koronavirusten öldü

Medyafaresi.com Dış Haberler - Koronavirüsü sebebi ile yaşam mücadelesi veren Doktor Li Wenliang , hayatını kaybetti. Doktor Li Wenliang yerel sağlık otoritesi tarafından sorgulanmış ve daha sonra Wuhan polisi tarafından "sosyal medyada asılsız söylentiler yaymak" ve "sosyal düzeni ciddi şekilde bozmak" ile suçlandığı bir kınama evrağını imzalamak için polis merkezine çağrılmıştı. Dr. Li, hastasından virüs bulaştıktan sonra 12 Ocak'ta hastaneye kaldırılmış ve 1 Şubat'ta koronavirüsü bulaştığı doğrulanmıştı.

Doktor Li, koronavirüsünü fark etmiş ve herkese duyurmak istemişti. Bir süre sonra kendisi de bu hastalığa yakalanmış ve yaşam mücadelesi veriyordu. Edinilen son dakika bilgisine göre; Doktor Li hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Li'nin ölüm haberinin çıkmasının ardından Twitter'da paylaştığı mesajda, "Doktor Li Wenliang'ın ölümünden son derece üzgünüz. Hepimiz onun 2019nCoV konusundaki çalışmaları için minnettarız"açıklamasını yapmıştı.

30 Aralık tarihinde genç doktor Li Wenliang  tıp okulundan arkadaşlarına bir mesaj atmış ve bu mesaj o güne damgasını vurdu:"Yerel bir deniz ürünleri pazarından 7 hasta SARS benzeri bir virüs nedeniyle hastanede karantina altında tutuluyor." Yaptığı testlerin ardından "Hastalık coronavirüsüne benziyor" uyarısında bulunmuştu.