Abone Ol

Kadri Gürsel ile Hüseyin Gülerce'nin rekor kıran FETÖ tartışması

Cumhuriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Kadri Gürsel'in bundan 8 yıl önce Fethullah Gülen'in tartışıldığı televizyon programındaki sözleri yeniden gündem oldu.

Kadri Gürsel ile Hüseyin Gülerce'nin olay videosu

28 Nisan 2009 tarihinde Fethullah Gülen ve cemaatinin masaya yatırıldığı CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programına ait arşivden çıkan görüntüler, sosyal medyanın gündemine oturdu. 3 buçuk dakikalık kayıtta şu anda FETÖ suçlamasıyla cezaevinde tutulan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Kadri Gürsel ile o dönem Zaman’ın başyazarı olan ve ‘Gülen Hareketinin Sözcüsü’ diye adlandırılan Hüseyin Gülerce’nin tartışması yer alıyor.

GÜRSEL ‘ÖRGÜT’ DİYOR, GÜLERCE ‘YOK ÖYLE BİR ŞEY’ DİYE İTİRAZ EDİYOR

Programda o dönem Milliyet yazarı olan Kadri Gürsel, Fethullah Gülen’in devlet üzerinde ‘kirli emellerinin’ olduğunu söylüyor ve hareketini de ‘devletin içinde yuvalanan bir örgüt’ olarak tanımlıyor. Hüseyin Gülerce ise mensubu olduğu ‘hareketi’ “madem örgütse MİT, askeri istihbarat gereğini yapar” diye savunuyor.

O DÖNEM NE ‘FETÖ’ NE DE ‘PARALEL YAPI’ VARDI

Sosyal medyada, programın içeriğinden çok ‘çekildiği tarihe’ dikkat çekildi. Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge’nin söz konusu bölümünün çekildiği tarihte Türkiye, FETÖ ve Paralel Yapı kelimeleriyle henüz tanışmamıştı. O dönem Fethullah Gülen’e, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP hükümeti üyeleri büyük saygı ve sevgi besliyor, “Gülen devleti ele geçirecek” ihbarlarına ise ‘fitnecilik yapıyorlar’ yanıtlarıyla karşılık veriyorlardı.

KADRİ GÜRSEL FETÖ'DEN İÇERDE!
Mesleğinin son döneminde Fethullah Gülen hareketi ile mücadele eden Kadri Gürsel 31 Ekim 2016'da Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyon sırasında, gazetedeki pek çok çalışanla beraber gözaltında alındı. Gürsel'in yönetim kurulu üyeliğini yaptığı, Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü bu duruma tepki göstererek Gürsel ve diğer gazetecilerin en kısa zamanda serbest bırakılması çağrısında bulundu. Cumhuriyet gazetesi yayın danışmanı görevini de üstlenen Kadri Gürsel, çıkarıldığı İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'nce 'PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir oldukları' suçlamasıyla 5 Kasım tarihinde tutuklandı.

HÜSEYİN GÜLERCE FETÖCÜ DEĞİL
Hüseyin Gülerce uzun yıllar Fethullah Gülen Hareketinin içinde bulunmuştur. Zaman Gazetesinde köşe yazarlığı yapmış ve gazetenin genel yayın yönetmenliği görevini üstlenmiştir. 17-25 Aralık 2013 operasyonlarından sonra hareketten ayrılmıştır. Bu tarihten sonra Fethullah Gülen'i ve Gülen Hareketini sıklıkla eleştirmeye başlamıştır. Hüseyin Gülerce hareketin iç yapısını deşifre etmiş bildiklerini kamuoyu ile paylaşmıştır. Halen Beyaz TV'de Ortak Akıl isimli programda Gülen hareketini ve gündemdeki diğer konuları yorumlamaktadır. Gülerce, Star gazetesinde de köşe yazarlığı yapmakta.