Abone Ol

Kadın hormonları erkeklerin Covid-19'da hayatta kalmasını sağlar mı?

Medyafaresi.com dış haberler- Erkeklerin koronavirüsten ölme olasılığı kadınlardan daha fazla, bu nedenle bilim adamları onlara kadınların daha fazla sahip oldukları bir şeyle tedavi etmeyi deniyorlar: Kadın hormonları.

Kadın hormonları erkeklerin Covid-19'da hayatta kalmasını sağlar mı?

Nilüfer Şensöz / Medyafaresi.com

Erkeklerin koronavirüsten ölme olasılığı kadınlardan daha fazla, bu nedenle bilim adamları onlara kadınların daha fazla sahip oldukları bir şeyle tedavi etmeyi deniyorlar: Kadın hormonları.

New York Times gazetesinde çıkan makaleye göre ABD'de bu konuda iki merkezde klinik çalışma yürütülüyor. Biri Los Angeles'ta diğeri ise New York'ta.

Geçen hafta, New York'taki Long Island'daki doktorlar bağışıklık sistemlerini arttırmak için Covid-19 hastalarını östrojenle tedavi etmeye başladılar.

Gelecek hafta da Los Angeles'taki doktorlar erkek hastaları ağırlıklı olarak kadınlarda bulunan başka bir hormonla tedavi etmeye başlayacaklar. Anti-enflamatuar özelliklere sahip olan ve potansiyel olarak bağışıklık sisteminin zararlı aşırı reaksiyonlarını önleyebilen progesteron.

Los Angeles'taki Cedars-Sinai'de bir araştırmacı ve yoğun bakım doktoru olan Dr. Sara Ghandehari, "Yoğun bakım ünitesindeki erkek ve kadın sayısı arasında çarpıcı bir fark var ve erkekler açıkça daha da kötüye gidiyor" dedi. Hastanenin yoğun bakım hastalarının ve ventilatör hastalarının yüzde 75'inin erkek olduğunu söyledi.

Çin'den gelen raporlar erkeklerin daha yüksek oranlarda öldüğünü gösterdi, ancak eşitsizlik daha yüksek sigara içme oranlarına bağlandı. Ancak sonuçlar diğer ülkelerde tutarlıydı, İtalya'daki erkekler kadınlardan daha yüksek oranlarda ölüyor ve New York City'deki erkekler kadınlardan neredeyse iki kat daha fazla ölüyor.

medyafaresi.com