Abone Ol

Eteğin kısa, kalçanı gösterme, hanımefendi ol... Kadınların yaşadığı baskıları anlatan olay video

Medyafaresi.com Dış Haberler- 'Be a Lady They Said' (Bir Hanımefendi ol dediler) videosu, kadın olmanın nasıl bir şey olduğunu tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor.

Eteğin kısa, kalçanı gösterme, hanımefendi ol... Dünyanın konuştuğu video

Hanımefendi ol dediler.

Eteğin çok kısa.

Gömleğin çok kısa. Pantolonun çok dar.

Çok fazla cildini gösterme.

Kalçalarını gösterme. Göğsünü gösterme. 

İç çamaşırını gösterme. Omuzlarını gösterme. Örtün.

Hayal gücüne bir şey bırak. Mütevazı giyin. Bir baştan çıkarıcı olma.

Erkekler kendilerini kontrol edemezler. Erkeklerin ihtiyaçları var.

Saçma görünüyorsun..." sözleriyle başlıyor, kadınların maruz kaldığı baskı ve şiddeti anlatan video...

Girls. Girls. Girls. Magazine'in hazırladığı 'Be a Lady They Said' (Hanımefendi ol dediler) videosu, kadın olmanın nasıl bir şey olduğunu tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor. Sex and the City'de izlediğimiz Cynthia Nixon'ın hikaye anlatıcılığı ile izleyeceğiniz ve yaklaşık 3 dakika süren videoda kadın olma ile ilgili güçlü ifadeler yer alıyor.

Video sosyal medyada viral oldu ve gerek kadınlar gerekse erkekler tarafından çok sayıda yorum alıyor. 

İŞTE VİDEONUN ORJİNALİ

"Hanımefendi ol dediler. Eteğin çok kısa. Gömleğin çok kısa. Pantolonun çok dar. Çok fazla cildini gösterme...." Bunlar, 22 yaşındaki Camille Rainville tarafından yazılmış ve eski Sex ve City yıldızı aktivist ve politikacı Cynthia Nixon tarafından okunan bir şiirin ilk birkaç satırı.

Eteğin kısa, kalçanı gösterme, hanımefendi ol... Kadınların yaşadığı baskıları anlatan olay video - Resim: 1

Girls Girls Girls Magazine için oluşturulan şimdi viral ve inanılmaz derecede güçlü video, "Haımefendi ol" teriminin çeşitli anlamlarını ortaya çıkarıyor - pop kültüründen gelen güçlü görüntülerle eşleştirildi.

Kısa video, "gerçek kadın" veya "bayan" olmanın ne anlama geldiğinin kafa karıştırıcı doğasını özetliyor ve kadın olmanın ne demek olduğunu yeniden tanımladığımız bir zamanda geliyor.

TÜRKÇE ALTYAZILI VİDEONUN KISA VERSİYONU

İŞTE VİDEONUN METNİNDEN DİKKAT ÇEKEN BAZI BÖLÜMLER

-Hanımefendi ol dediler. Eteğin çok kısa. Gömleğin çok kısa. Pantolonun çok dar. Çok fazla cildini gösterme. Kalçalarını gösterme. Göğsünü gösterme. İç çamaşırını gösterme. Omuzlarını gösterme. Örtün. Hayal gücüne bir şey bırak. Mütevazı giyin. Bir baştan çıkarıcı olma. Erkekler kendilerini kontrol edemezler. Erkeklerin ihtiyaçları var. Saçma görünüyorsun.....

-Çok şişman olma. Çok ince olma. Çok büyük olma. Çok küçük olma. Yiyin. Çok yemeyi kes. Çok hızlı yeme. Bir salata sipariş edin. Karbonhidrat yemeyin. Tatlıyı atla. Kilo vermelisin. O elbiseye uy. Diyet yap. Ne yediğinize dikkat edin.Tanrım, iskelete benziyorsun. Neden sadece yemiyorsun? Zayıflamış görünüyorsun. Hasta görünüyorsun. Burger yiyin. Erkekler kemiklerinde biraz et bulunan kadınları sever. Küçük ol. Hafif olun. Küçük ol. Minyon olun. Kadınsı olun. Sıfır boyutta olun....

-Hanımefendi ol dediler. Vücut tüylerini al. Bacaklarını tıraş et. Koltuk altlarınızı tıraş edin. Bikini çizginizi tıraş edin. Bıyıklarından kurtul. Yara izlerini yok et. Çatlaklarınızı örtün. Karın kasını sık. Dudaklarını dolgunlaştır. Botoks kırışıklıklarını. Yüzünü kaldır. Karnını sok. Göğüslerini yukarı çek. Doğal görünüm. Kendiniz olun. Gerçek olun. Emin olun. Çok uğraşıyorsun. Çok abartılı görünüyorsun. Erkekler çok fazla deneyen kızlardan hoşlanmaz.

-Hanımefendi ol dediler Makyaj yap.  Lekelerinizi gizleyin.. Elmacık kemiklerinizi vurgulayın. . Kaşlarınızı doldurun. Kirpiklerinizi uzatın. Dudaklarınızı renklendirin. Pudra, allık, bronz, vurgulayın. Saçların çok kısa. Saçların çok uzun.Saçını boya. Mavi değil, doğal görünmüyor. Gri olacaksın. Çok yaşlı görünüyorsun. Genç görünüyorsun. Genç bakış. Yaşlanmayan bir görünüm. Yaşlanma. Kadınlar yaşlanmaz. Yaşlı çirkin. Erkekler çirkin sevmezler.

-Hanımefendi ol dediler. Kendinizi kurtarın. Hem de. Bakir olun. Seks hakkında konuşma. Flört etme. Dolandırıcı olma. Fahişe olma.  Saygınlığını kaybetme. Çok fazla erkekle seks yapmayın.  Erkekler fahişeleri sevmez.  Çok sinirli olma. Biraz eğlenin. Daha fazla gülümse. Deneyimli olun. Masum olun. Bakir olun. Seksi ol. Havalı kız ol. Diğer kızlar gibi olma.

-Hanımefendi ol dediler. Çok yüksek sesle konuşma. Çok konuşma. Yer kaplama. Böyle oturma. Öyle durma. Göz korkutucu olma. Neden bu kadar perişansın? Fahişe olma. O kadar otoriter olma. İddialı olma. Aşırı hareket etme. Çok duygusal olma. Ağlama. Bağırma. Yemin etme. Pasif olun. İtaat edin. Acıya katlan. Memnun olun. Şikayet etmeyin. Bırak onu rahatla. Nefsini güçlendir. Erkekler yapamayacaklarını istiyorlar. Kendinizi vermeyin. Erkekler kovalamaca bayılır. Elbiselerini katla. Akşam yemeğini pişir. Onu mutlu et. Bu bir kadının işi. Bir gün iyi bir eş olacaksın. Soyadını al. Çılgın feminist. Ona çocuk ver. Çocuk istemiyor musun?  Fikrini değiştireceksin.

-Hanımefendi ol dediler. Kendinizi koruyun. Çok fazla içme. Yalnız yürümeyin. Çok geç dışarı çıkma. Böyle giyinme. Çok fazla gösterme. Sarhoş olma. İ Arkadaş edin. İyi aydınlatılan yere yürüyün. Güvenli mahallelerde kalın. Birine nereye gittiğini söyle. Biber gazı getir.   Bir kendini savunma kursuna katılın.  Kapılarını kilitle. Yalnız dışarı çıkma. Göz teması kurmayın.  Kolay görünme. Dikkat çekmeyin. Geç kalma. Yabancılara gülme. Geceleri dışarı çıkma. Kimseye güvenme. Evet deme. Hayır deme. Sadece hanımefendi ol dediler...(Medyafaresi.com)