Abone Ol

Kabe'nin kapısı Kral'ın emriyle Erdoğan'a açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Suudi Arabistan'da umre yaptı.Kral Selman'ın emriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyeti için Kabe'nin kapısı da açıldı.

Kabe'nin kapısı Kral'ın emriyle Erdoğan'a açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cidde Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'ndaki Kraliyet Misafirhanesi'nde ihrama girerek, karayoluyla Mekke'ye geldi.

Gece saatlerinde Mescid-i Haram'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Kabe'de önce umre tavafını yaparak, Merve ve Safa tepeleri arasında umre sa'yini gerçekleştirdi.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da umre yaptı. Kral Selman'ın emriyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyeti için Kabe'nin kapısı da açıldı.

Umre ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Mescid-i Haram'ın yanındaki Suudi Arabistan Kraliyet Konukevi'ne geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekilerin Medine'ye geçerek, Hazreti Muhammed'in kabrinin bulunduğu Mescidi Nebevi'yi de ziyaret etmesi planlanıyor.

FOTOĞRAFI TWITTER'DA PAYLAŞILDI

Erdoğan'ın Umre fotoğrafını gazeteci Taha Kılınç Twitter hesabından paylaştı.