Abone Ol

Japonya'nın starı Kutsuna, Ertuğrul 1890'da!

Ertuğrul 1890 Japonya’nın en popüler ve en başarılı kadın oyuncularından Shioli Kutsuna’nın güçlü performansıyla da dikkat çekiyor.

Japonya'nın starı Kutsuna, Ertuğrul 1890'da!

Ertuğrul 1890 filmi fragmanı

Özellikle Japonya’da dizilerin ve filmlerin aranan starı, Avustralya doğumlu genç Japon oyuncu Shioli Kutsuna; Türk-Japon dostluğunun gerçek hikâyesini beyazperdeye taşıyan “Ertuğrul 1890”da! İki farklı dönemde geçen iki hikayenin başrollerinde, Kenan Ece ile birlikte izleyici karşısına çıkacak olan Shioli Kutsuna; sarsıcı oyunculuğu ve duru güzelliği ile çok konuşulacak.

Japonya'nın starı Kutsuna, Ertuğrul 1890'da! - Resim: 1

“Ertuğrul 1890”; 1890 yılında Japon karasularında batan Osmanlı firkateyni Ertuğrul’un hazin hikâyesi ile 1985’te 215 Japon vatandaşının, Turgut Özal’ın talimatıyla THY tarafından İran-Irak savaşından kurtarılmasının çarpıcı gerçek öykülerini kurgusal bir senaryoyla aktarıyor. Türk ve Japon halkları arasında 95 yıl arayla yaşanan bu iki karşılıksız yardımlaşma ve kurtarma hikâyesini etkileyici bir dille anlatan film; Japonya’nın en popüler ve en başarılı kadın oyuncularından Shioli Kutsuna’nın güçlü performansıyla da dikkat çekiyor.

Bugüne dek çok sayıda uluslararası yapımda rol alan ödüllü oyuncu Shioli Kutsuna “Ertuğrul 1890”da; başrolü paylaştığı Kenan Ece gibi iki ayrı karaktere birden hayat veriyor. 1890’da, Ertuğrul fırkateyninden yaralıları kurtaran küçük balıkçı köyündeki doktorun yardımcısı “Haru” karakterini canlandıran Kutsuna; 1985’teki kurtarma operasyonunu anlatan sahnelerde ise, Japon Okulu öğretmeni “Harumi” karakteriyle izleyici karşısına çıkıyor.

Kazada hayatını kaybedenlerin toprağa verildiği sahnede gerçekten çok duygulandığını ve ağladığını anlatan Shioli Kutsuna; nişanlısını daha önce yaşanan bir deniz kazasında kaybeden ve o zamandan beri konuşamayan “Haru” karakterini canlandırmanın, kendisi için oldukça zorlayıcı olduğunu ifade ediyor. “Haru” konuşamadığı için, duygularını ifade etmenin zor olduğunu söyleyen başarılı oyuncu, zamanla karakterin yaşadığı travmayı anladığını ve böylece doğal bir şekilde oynayabildiğini belirtiyor.

Dünya sinema tarihinin ilk Türk-Japon ortak yapımı “Ertuğrul 1890”; Türkiye’de 25 Aralık 2015’te vizyona girecek.