Abone Ol

İYİ Partili LGBTİ oluşumundan İnterseks farkındalığı günü kutlaması

26 Ekim İnterseks Farkındalığı Günü’nde İyi LGBTİ oluşumu bir mesaj yayınladı. Oluşumun Twitter hesabından yapılan açıklama şu şekilde...

İYİ Partili LGBTİ oluşumundan İnterseks farkındalığı günü kutlaması

26 Ekim İnterseks Farkındalığı Günü’nde İyi LGBTİ oluşumu bir mesaj yayınladı. Oluşumun Twitter hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

“İnterseks Farkındalığı Günü'nü kutluyor ve intersekslerin toplumda damgalama ve ayrımcılığa maruz kalmadan kabul edilmesini diliyoruz. #IntersexAwarenessDay

#intersex

#interseksFarkındalıkgünü”

İnterseks Farkındalığı Günü

26 Ekim 1996’da Boston’da düzenlenen Amerikan Pediatri Akademisi’nin yıllık toplantısı sırasında interseks aktivist Heidi Walcutt tarihin ilk interseks protestosunu düzenledi.

2003 yılından beri 26 Ekim Uluslararası İnterseks Farkındalığı Günü olarak kutlanırken, etkinlikler 8 Kasım’a kadar devam ediyor.

LGBTİ’nin İ’si

bianet’in haberine göre, 2009 yılında Türkiye’de ise intersekslerin LGBT örgütleriyle temasa geçti ve LGBT kısaltmasına “İ”nin eklendi.

2011’de ise intersexualshalala.wordpress.com kuruldu.

İnterseksüel Şalala yazarları “Yola çıkarken LGBT’nin bir de ‘i’si var, ‘i’ harfini getirmeye geldik demiştik, bunu başardığımızı artık her yerde görüyoruz. ‘LGBTİ’ kısaltması o kadar yaygınlaştı ki homofobik yayınlarda bile artık ‘i’yi eksik etmiyorlar” diyor ve ekliyor:

“Umuyoruz ki önümüzdeki süreçte bir çocuğun interseks olduğu fark edildiğinde ailenin danışmak, dayanışmak için başvurabileceği bir örgütlenme haline geleceğiz.”