Abone Ol

İYİ Parti'den Meral Akşener'in adaylığı için flaş açıklama

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in "Ankara'da Neler Oluyor?" programında İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz önemli açıklamalar yaptı. Poyraz Hiranur Vakfı'nda yaşanan çocuk istismarı skandalı ile ilgili parti olarak davaya müdahil olacaklarını açıkladı. Parti lideri Akşener'e çağrı da bulunan Poyraz, "Meral Akşener'in başbakan adayıyım kararını gözden geçirmesini çok isterim" dedi. Meclis'teki yumruklu saldırıyla ilgili de konuşan Poyraz, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

İYİ Parti'den Meral Akşener'in adaylığı için flaş açıklama

İYİ Parti Genel Sekreteri Avukat Uğur Poyraz, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in "Ankara'da Neler Oluyor" programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Hiranur Vakfı'ndaki skandalla ilgili açıklamalarda bulunan Poyraz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile konuştuklarını ve davaya müdahil olacaklarını söyledi. 

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi olayının istismarın ötesinde bir zulüm olduğunu ifade eden Poyraz, "Hukuki süreçlerinde müdahil olacağız, takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Deniz Gürel'in sorularını yanıtlayan Poyraz'ın açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

HİRANUR VAKFI

"Bu istismarın da ötesinde bir zulüm. Acı olan şey medyaya yansıyan 1 tane olay. Türkiye’de buna benzer birçok dram var. Biz hukuki süreçlerinde müdahil olacağız, takip edeceğiz." 

TBMM'DE YAŞANAN KAVGA

TBMM'deki kavgada İYİ Partili Hüseyin Örs'ün hastaneneye geç götürülmesi halinde kurtarılamayacığını söyleyen Poyraz, "Hüseyin Örs'ün şimdi durumu daha iyi, hayati riski yok. Bununla ilgili suç duyurumuzu hazırladık. Bu açıkça adam öldürmeye teşebbüstür. Doktorların beyanı 2-3 dakika daha geç gelseydi bugün Hüseyin Örs aramızda olmayacaktı" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Poyraz geçtiğimiz günlerde TBMM'de yaşanan yumruklu kavgaya ilişkin açıklamalarda bulundu ve Hüseyin Örs'ün bugün taburcu olacağını, AK Parti Milletvekili Zafer Işık hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

KARARINI GÖZDEN GEÇİRMELİ

"Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı olursa kazanacağımızdan yüzde yüz eminim" diyen Poyraz sözlerine şu şekilde devam etti: "Meral Akşener'in başbakan adayıyım kararını gözden geçirmesini çok isterim ama maalesef Sayın Genel Başkanımızın söylediklerinin arkasında durma ve sonuçlarının bedellerini ödeme gibi siyasi alışkanlığı var."

ERDOĞAN ADAY OLABİLİR Mİ?

Cumhurbaşkanın aday olması önünde engel var mı sorusuna yanıt veren Poyraz, "YSK ve Anayasa Mahkemesi buna karar verecek makamlardır. Cumhurbaşkanının bu makamlara atamış olduğu insanlara bakarım. Cumhurbaşkanının aday olmasının önündeki engel Anayasa'dır. Bana göre Cumhurbaşkanının ikinci dönemi olduğu için aday olamaması gerekiyor. ama buna karar verecek makamlar YSK ve Anayasa Mahkemeleri, bunlara atama yapan da Cumhur İttifak'ı. 

ANKET SONUÇLARI

"İYİ Parti yüzde 18 ve 20 bandında gidiyor."