Abone Ol

İYİ Parti Kurucusu Vedat Yenerer Atatürk Düşmanları ve Bölücüler Yönetimde Diyerek İstifa Etti

İyi Parti kurucularından Vedat Yenerer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti'de Şok İstifa: Bölücüler Yönetimde..

İyi Parti kurucularından Vedat Yenerer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Partisinden istifa ettiğini açıkladı. Parti’nin kuruluşunda yer alan dört FETÖ mağdurundan olduğunu hatırlatan Yenerer, Atatürk düşmanlarının ve etnik bölücülerin Partide üst düzey görevlere getirildiğini açıkladı.

İyi Parti TBMM Grup danışmanlığı görevini yürüten Vedat Yenerer, kendisine haber verilmeden 21 Aralık 2021 tarihinde görevinin sonlandırıldığını öğrendiğini belirtti. Çalışmalarının Genel Merkez’deki bazı isimleri rahatsız ettiğini, hatta sabote edildiğini ifade eden Yenerer, Atatürk düşmanlarının, etnik bölücülerin Partide üst düzey görevlere getirildiğini, hatta milletvekili yapıldığını vurguladı. Yenerer şunları yazdı:

"İyi Parti kurucularından ve en çok çalışanların başında gelen biri olarak, sahadaki çalışmalarımın toplumda kabul ve takdir görmesine, medyada yer almasına rağmen bilinçli olarak Genel Başkan ve Parti yöneticileri tarafından görmezden gelinmesi, hatta ciddi olarak rahatsız olunması, bazen açıkça sabote edilmesi, diğer arkadaşlarımızın da dikkatini pek çok kez çekmiştir.”

"Seçim öncesi özel hazırlanan videoda Sayın Meral Akşener’e ‘Buraya FETÖ’cü giremez’ diyen 4 Ergenekon sanığından biriydim. Parti kurucusu ve çok emeği geçmiş, oy getirmiş, tanınmış vatanseverler, sistemli olarak dışlandıklarını ve kullanıldıklarını görerek teker teker İyi Parti’den ayrıldılar. Bu haksızlığı ve emek hırsızlığını gören biri olarak, savaşçı kişiliğim nedeniyle çok direndim, tabiri caizse kelle koltukta İyi Parti için mücadele ettim. Sonunda beklediğim gibi sıra bana geldi. Benim için İyi Parti kocaman bir hayal kırıklığı olmuştur. O videoda Genel Başkanımıza 'giremezler' demiştim ama zaman içinde üstün eğitim ve liyakat sahibi Türk milliyetçilerinin Parti içinde bir önem teşkil etmediğini gördüm.

Maalesef ki bunların yerine asla benim dava arkadaşım olamayacak, bana göre basiretsiz, liyakatsız ve vasıfsız biatçılar getirildi. Atatürk düşmanlarının, etnik bölücülerin ‘Apo’ya ev hapsi olsun’ ya da ‘Ege’de Yunan işgali yoktur, hepsi Yunan adası’ diyen tescilli işbirlikçilerin, tekrar tekrar üst düzey görevlere getirildiğini içim acıyarak gördüm ve yaşadım. İstanbul 2. Bölge 9. Sıradan milletvekili adayı olduğumda seçilemeyeceğimi bile bile çok çalıştım. Sayemde, sayemizde Türk ve Atatürk düşmanları 2., 3. Sıradan paraşütle milletvekili oldular.

Sayın Akşener hiçbir tebligat ve açıklama yapmadan, kalp kırarak, ikinci kez itibar infazıyla görevime son vererek beni hançerledi. Kurucusu olduğum Parti ile ilişiğimi kesti. Şimdi daha iyi anlıyorum ki sözlerinde hiç samimi değilmiş. Art arda görevlerime son verilmesi ve Parti tarafından bunun tebliğ edilmemiş olması normal değil, açık bir tavırdır.”

CHP'DEN SONRA İYİ PARTİ DE SANDIK HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

İYİ Parti, seçim güvenliği çalışmaları çerçevesinde "gönüllü müşahit" kampanyası başlatacak. Partinin Seçim İşleri Başkanlığınca yapılan çalışma çerçevesinde, öncelikle rakip partilerin yüzde 60-80 ve yüzde 80-100 oranlarında oy aldığı sandıklar belirlenecek. Daha sonra vatandaşlardan, özellikle bu seçim bölgelerinde İyi Parti'nin müşahitlerinin yanında gönüllü olarak görev yapmaları istenecek. İyi Parti Seçim İşleri Başkanı Mehmet Tolga Akalın, “Türkiye çapında çok büyük bir gönüllü organizasyonu yapacağız. Genel Başkanımız seviyesinde yapacağımız bir çağrıyla seçimde partimizle çalışması için tüm gönüllüleri davet edeceğiz.” dedi.