Abone Ol

İYİ Parti kampında perde arkası: Akşener’e kim madam dedi? Kimin burnu kırıldı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyon çalıştayında "Bir daha geri dönmemek üzere istifa ediyorum" dedi. Kongre kararı alındı. Peki kapalı kapılar ardında neler oldu?

Akşener’e kim madam dedi? Kimin burnu kırıldı?

Odatv sitesinin iddiasına göre, İYİ Parti çalıştayı sırasında İYİ Parti Kurucularından Yusuf Halaçoğlu, İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Fatih Eryılmaz, İYİ Kurucusu ve partinin eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel’in karıştığı bir kavga çıktı. Kavgada İYİ Parti eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel’in burnu kırıldığı öğrenildi.

Yaşanan olaylarla ilgili olarak İYİ Parti kaynakları neler olduğunu ve neden kavga çıktığını anlattı.

İYİ Parti kaynakları, öğleden önceki oturumda, eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel'in bir konuşma yaptığını, olayların ise öğleden sonraki oturumda çıktığını ifade etti.

Özel konuşmasında, Genel Başkanın güven tazelemesi gerektiğini, ancak Akşener'in değişmesinden ziyade, bir Kongre yapılmasının gerekliliğini, MHP'den Kongre yapamadıkları için ayırıldıklarını hatırlattığı ifade edildi.

İYİ Parti kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, öğleden sonraki oturumda Akşener söz aldı. Akşener, Yeni Çağ gazetesi yazarı Adnan İslamoğulları'nın, isim vermeden kendinden "madam" diye bahsedilmesini eleştirdi. Akşener, "madam"ın genelev patronu demek olduğunu, bu yazıya neden partililerin tepki göstermediğini sordu. Akşener'in, bunun üzerine "Ben istifa ediyorum" dediği aktarıldı.

İYİ Parti kaynakları, tam bu sırada, İYİ Parti Ankara 3. adayı Gökhan Beker'in kardeşi Oğuzhan Beker'in boksör bir adamının, Özel'in arkasından gelerek ona yumruk attığı belirtildi. Özel'in olaydan sonra tek başına lavaboya gittiği aktarılırken, Akşener'in de ikna edilerek Kongre kararı alındığı ifade edildi.

Odatv