Abone Ol

Bahçeli'yi İyi Parti Erdoğan yakınlaşması mı kızdırdı?

Medyafaresi.com Özel Haber- Kulislerde, İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaklaştığı iddiaları oldukça çarpıcı. Ancak parti kaynakları bu iddiayı tümüyle yalanlıyor.

Bahçeli'yi İyi Parti Erdoğan yakınlaşması mı kızdırdı?

Kulislere göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in popülerliğini arttırması MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin eleştiri dozunu artırmasına neden oluyor.

En son bir araştırma şirketinin telefonla yaptığı anket sonuçlarında İYİ Parti MHP’ye ve seçim baraja fark atarak yüzde 11 oy oranına oturuyor.

Hülya Karabağlı / Medyafaresi.com Kulis haber

Kulislerde, ekonomiye işaret edilerek mevcut hükümetin daha fazla gidemeyeceği için 2021 yılında bir erken seçimin gözüktüğüne işaret ediliyor.

Bu nedenle özellikle muhalefet kanadı olası bir erken seçim hazırlıklarını gözden geçirirken Meclis’te tek sandalye ile temsil edilen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ve Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi’nde hummalı bir hazırlık dikkat çekiyor.

İYİ Parti'nin oy artışı

Kulislere göre, son dönemlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaklaştığı iddiaları yapılan İYİ Parti yükselen oylarını arkasını dönüp AKP ile ittifak yapmaz.

Kulislere göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in popülerliğini artırması MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kızdırıyor.

En son bir araştırma şirketinin telefonla yaptığı anket sonuçlarında İYİ Parti MHP’ye ve seçim barajına fark atarak yüzde 11 oy oranına oturduğu da belirtildi.

Kulislerde, liderler için masa teklifinde bulunan İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaklaştığı iddiaları da dikkat çekiyor ancak parti kanadından bu iddiaya tümüyle karşı çıkılıyor.

50+1 korkusu mu?  

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın sosyal medya hesabından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli adına yaptığı paylaşımlar da kulislerin gündeminde.

Genel Başkanın 2011yılında “Üç Hilal’in tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur, ihtiyaçtır ve geleceğin lider ülke idealinin gerçekleşmesi buna bağlıdır” sözlerinin dikkat çektiği paylaşımının asıl hedefinin cumhurbaşkanlığı seçim barajı olduğu ifade ediliyor.

Kulislere göre, iktidar kanadında bu yönde bir çalışma yapılıyor ve MHP bunu gördüğü için Semih Yalçın bu konuşmayı hatırlattı. Buna göre, seçim barajı düşürülürse MHP’nin desteğine ihtiyaç kalmayacak. Semih Yalçın taban ve seçmeni tek başına iktidar paylaşımıyla konsolide etmiş oldu.

Cumhur ittifakı bozulur mu?

Kulislere göre, erken seçim tartışmalarının gündemde olduğu böyle bir süreçte bu ittifak bozulmaz. Ancak, iktidarın HDP planları olabileceği konuşuluyor.

21 yıldır İmralı Cezaevi’nde tutulan Abdullah Öcalan’ın 27 Nisan 2020 günü ilk kez telefonla görüşme hakkını kullanması  kulislerde  anlamlı bulunuyor.

Medyafaresi.com