Abone Ol

İtalya'ya yardıma Çin, Rusya ve Küba geliyor AB nerede?

Medyafaresi.com Dış Haberler -Koronavirüsten en çok insanın öldüğü İtalya'nın yardımına Çin, Rusya ve Küba koşuyor.

İtalya'ya yardıma Çin, Rusya ve Küba geliyor AB nerede?

Medyafaresi.com /Nilüfer Şensöz/ Roma 

Koronavirüsün yayılmasıyla başa çıkamayan İtalya'ya Çin, Rusya ve Küba yardım ederken,bu durumdaki İtalya için yardım konusunda akıllara "Avruğa Birliği nerede?"sorusu geliyor.

Avrupa Birliği,İtalya'ya "Yanınızdayız" söyleminin ötesine gidemiyor ve Birlik ülkeleri kendi dertlerine düştü.

İtalya'da son açıklanan rakamlara göre Koronavirüste ölü sayısı 5 bin 476'e çıktı. Sadece bugün 651 kişi yaşamını yitirdi. Koronavirüs tespit edilen sayısı ise 59 bin 138'e çıktı.

RUSYA DOKUZ ASKERİ UÇAKLA DOKTOR VE MALZEME GETİRİYOR

Rusya'dan dokuz IL-76 askeri nakliye uçağı bugün 100 askeri doktor ve sağlık ekipmanlarını İtalya'ya getiriyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile görüşmeler sonrası sekiz askeri doktor tugayı, dezenfeksiyon için özel araçlar ve diğer tıbbi ekipmanı İtalya'ya geliyor. 100 kişilik grup, Rus Savunma Bakanlığı'ndan viroloji ve epidemiyoloji alanında uzman olan ve salgınlarla mücadelede önemli uluslararası deneyime sahip uzmanlardan oluşuyor.
Askeri uçaklarda sahra hastaneleri, 100 akciğer ventilatörü ve 500 bin maske bulunuyor.

KÜBALI DOKTORLAR GELDİ

Ayrıca bugün Küba'dan da bugün 53 uzman doktor ve hemşire İtalya'ya yardıma geldi.Kübalı doktorlar koronavirüs hastalarının yoğun olduğu Crema'da görev yapacaklar.

ÇİNLİ DOKTORLAR DA BURADA

Çin'in Wuhan şehrinden bir grup doktor ve sağlık ekibi bilgi ve deneyimlerini paylaşmak ve yardım için İtalya'ya geldi. Çinli doktorlar halen İtalya'da bulunuyorlar.
Çin Kızılhaçı Başkan Yardımcısı Sun Shuopeng, "Sokaklarda hala çok fazla insan var" diyerek, şöyle konuştu: "Önlemler daha katı olmalı ve insanların yaklaşımı değişmeli. Toplu taşıma ve üretim faaliyetleri durdurulmalı. Sokaklarda hala maske takmayan bazı kişiler gördük."