Abone Ol

İtalya'da virüs korkusu: Market rafları boşaldı! Ölü sayısı 7'ye çıktı

Medyafaresi.com Dış Haberler - İtalya'da koronavirüsten ölen sayısı 7'ye çıktı. Koronavirüs tespit edilen kişi sayısı da 224'e ulaştı. Virüs paniği nedeniyle Avrupa borsalarında sert düşüşler yaşandı.

İtalya'da virüs korkusu: Market rafları boşaldı! Ölü sayısı 7'ye çıktı

Nilüfer Şensöz- Medyafaresi.com Dış Haberler- Roma

İtalya'da koronavirüsten ölen sayısı 7'ye ulaştı. Koronavirüs tespit edilen kişi sayısı da 224'e çıktı.  Genellikle yaşı büyükler ve hastaların yaşamını yitirdiği gözleniyor.  Son olarak yaiamını yitiren kişinin 66 yaşında ve Castiglione'den olduğu belirtiliyor.

Koronavirüs tespit edilenlerin 172'si Lombardia, 27'si Veneto, 18'i Emilia Romagna, 4'ü Piemonte ve 3'ü Lazio bölgelerinden.

Koronavirüs korkusu nedeniyle özellikle Kuzey İtalya'da halk marketlere akın etti ve market rafları boşaldı. Süt, et, makarna,un gibi ürünler yok satarken, market raflarında ürün bulmak neredeyse imkansız.

Paniğe kapılan halk salgına hazırlık amacıyla stoklamak için mağazaları boşalttı.

KUZEYDE OKULLAR KAPALI

Koronavirüs endişesi nedeniyle Kuzey İtalya'da okullar, üniversiteler kapalı. Duomo başta olmak üzere müzeler kapalı. Sinema ve tiyatrolar ile kiliseler de hizmet veremiyor.

İtalya genelinde maske bulmak neredeyse imkansız. Milano sokaklarında sokaklarda maskeyle dolaşanlar görülüyor.

KARNAVAL VE SPOR ETKİNLİKLERİ İPTAL

Ülkedeki virüs salgını nedeniyle Venedik Karnavalı ile Lombardiya ve Veneto bölgelerindeki spor etkinlikleri iptal edildi.

İtalya'da virüs korkusu: Market rafları boşaldı! Ölü sayısı 7'ye çıktı - Resim: 1

AVUSTURYA İTALYA TREN SEFERLERİNİ DURDURDU

Avusturya Federal Demiryollarından (ÖBB) yapılan açıklamada, Avusturya ile İtalya arasındaki tren seferlerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle belirsiz bir süreye kadar askıya alındığı bildirildi.

Avusturya Haber Ajansı APA'nın haberinde, İtalya'dan Avusturya'ya gelen bir yolcu trenindeki iki kişinin Kovid-19 şüphesiyle İtalya'nın Verona kentinde bir hastaneye sevk edildiği, söz konusu kişilerde yapılan testlerin negatif çıkmasına rağmen trenin Brenner'de durdurularak, Avusturya'ya girmesine izin verilmediği belirtildi.

İtalya'da virüs korkusu: Market rafları boşaldı! Ölü sayısı 7'ye çıktı - Resim: 2

KORONAVİRÜS TESPİT EDİLEN YERLER HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ

50 BİN KİŞİ KARANTINA NEDENİYLE EVDE

Kuzey İtalya'da Codogno'nın yanısıra Lombardia bölgesinde 10 belediyede de karantina var. Karantina nedeniyle  50 bin kişi evde kalmak zorunda.

AVRUPA BORSALARINDA SERT DÜŞÜŞLER

Avrupa borsaları, koronavirüsün yayılması ve tedirginliğin artması nedeniyle sert düşüşle kapandılar. Stoxx Europe 600 yüzde 3,79 azalarak 411,86 puandan kapandı. Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 3,95 azalarak 5.791,87 puana geriledi. İngiltere'de 100 endeksi günü yüzde 3,34’lük düşüşle 7.156,83 seviyesinden tamamladı.

İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 5,43 değer kaybederek 23.427,19 ve Almanya'da da DAX 30 endeksi günü yüzde 4,1 düşerek 13.035,24 seviyesinden kapattı.