Abone Ol

İtalya'da 16 milyon kişi karantina altında

Medyafaresi.com-Dış Haberler -İtalya'da koronavirüs nedeniyle 16 milyon kişi karantina altında.

İtalya'da 16 milyon kişi karantina altında

Medyafaresi.com- Nilüfer Şensöz -Roma

İtalya'da koronavirüs nedeniyle hükümet, toplam 16 milyon kişinin yaşadığı Lombardiya bölgesi ile 14 bölgeyi karantinaya alındı. İtalya Genelkurmay Başkanı General Salvatore Farina'nın koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı duyuruldu.

Son açıklanan rakamlara göre İtalya'da koronavirüsten yaşamını kaybedenlerin sayısı 366'e ulaştı. Koronavirüs tespit edilen kişi sayısı ise 7 bin 375 kişi. 622 kişi de iyileşti.

İtalya'da 16 milyon kişi karantina altında - Resim: 1

Daha önce tüm İtalya genelinde 15 Mart'a kadar tatil edilen okulların tatil süresi uzatıldı. Okullar 3 Nisan'a kadar kapatıldı.

Kararname maddelerini açıklayan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, maddelerin 3 Nisan tarihine kadar geçerli olacağını söyledi. Kararnamede toplam 16 milyon kişinin yaşadığı Lombardiya bölgesi ile Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro, Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padua, Treviso ve Venedik kentlerinin karantinaya alındığı belirtildi. Kararnamede karantinaya alınan bölgelerde yaşayanların seyahat etmemeleri ve gerekli olmadıkça bulundukları bölgelerde kalmaları uyarıları yapılırken, koronavirüs nedeniyle karantinaya alınan kişilerin evlerinden ayrılmasının yasaklandığı belirtildi.

KUZEYDEN GÜNEYE KAÇIŞ

Karardan sonra kuzeyde özellikle Milano'da yaşayanların bazıları salgının daha az görüldüğü Güney İtalya'da gitmek için trenlere otobüslere akın etti.

İtalya'nın Güney bölgeleri kuzey kırmızı bölgelerinden gelenler için ev izolasyonu istiyor.  Lazio bölgesi ayrıca, 'kırmızı alanlardan' gelenler için ücretsiz numarayla iletişim kurma ve evde kalma yükümlülüğü ile gözetim gerektiren bir emir imzaladı.

Alitalia,  9 Mart'tan itibaren Milan Malpensa'daki operasyonlarını askıya alacak.