Abone Ol

Patron genç kadını taciz eden elemanı böyle savundu: Evet sapık ama..

20 yaşındaki üniversite öğrencisi işyerinde tacize uğradı, “Başka kadınlar uğramasın” diyerek suç duyurusunda bulundu. İşvereni tacizi kabul etti ama bir şey yapmadı.

Patron genç kadını taciz eden elemanı böyle savundu: Evet sapık ama..

Tunceli’de üniversite öğrencisi Hatun K., (20) bir restoranda bulaşıkçı olarak çalışırken H.P’nin istismarına maruz kaldığını iddia etti.

Emniyete ve savcılığa suç duyurusunda bulunan ve işi bırakan Hatun K., “Bu şahıs ustabaşı olarak çalışıyordu. Benden önce burada çalışan kadınları da taciz ettiğini öğrendim. Bu adam işine devam ettikçe başka kadınları da taciz edecek. Aynı şeyi yaşasınlar istemem” dedi.

H.P. tarafından tacize uğradığını iddia eden ve ismini vermek istemeyen bir kadın ise cesaret edemediği için bugüne dek kimseye anlatmadığını söyledi.

Emniyete ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulunan Hatun K., H.P’nin 45, 50 yaşlarında olduğunu belirterek, dilekçesinde, “Harçlık çıkarmak için kendi emeğimle çalışırken böyle bir şeye maruz kaldım.

Yaşadığım rahatsızlığı işyeri sahibine bildirdim. İşten çıkacağımı söyledim. İş sahibi bana ‘Evet kendisi tam bir sapıktır. Dört elemanımız da daha önce bu yüzden işten ayrıldı. Onun adına utanıyorum. Senden memnunuz, ben ağabeyim konuşayım onu işten çıkartalım’ dedi. Ama ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi o adamla oturup kahvaltı ettiler” ifadelerine yer verdi. Her gün ağlayarak eve gittiğini söyleyen Hatun K., “İntiharın eşiğine geldim. İfade verdiğim için rahatsız oldular.

Beni arayıp olayı büyüttüğümü söylediler. İşyeri sahibi daha önce bana söylediklerini yalanlayacağını söyledi. Sözde benim öfkemi dindirmek için söylemiş. Benden önce başka kadınlar bu tacize maruz kalmış. Ben işten ayrıldım ama benden sonra da kadınların bu tacize maruz kalmasını istemiyorum. Bana en son gelen bilgi adamın işten çıkarıldığı ama bilemiyorum daha önce de taciz etmiş kadınları ama işten çıkarılmamış” dedi.

İsmini vermek istemeyen 21 yaşındaki başka bir üniversite öğrencisi ise H.P’nin tacizine kendisinin de maruz kaldığını belirterek ailesine söyleyemeye cesaret edemediğini söyledi. Üniversite öğrencisi, “Yaptıkları karşısında şoke oldum. Kötü hissettim. İşyeri sahibi ‘Onunla konuşacağım’ dedi. Çünkü benden önce de şikâyet almışlar. Ama bir şey yapmadılar. Ben de işten çıktım. Aileme söyleyemedim. Ama dava açılırsa mahkemede konuşacağım” dedi.